Ми у Facebook
22.05.2012, 17:45

Студенти показали в парку... “Любов у раю”

Студенти-другокурсники спеціальності «Театральна режисура» Рівненського державного гуманітарного університету днями у парку Національного університету «Острозька академія» представили до уваги спудеїв виставу «Любов у раю».
Цікаво, що театральна постановка за мотивами п’єси сучасного російського драматурга Андрія Максимова є цілком самостійною роботою театралів-початківців, які вже змогли заявити про себе на всеукраїнських театральних фестивалях.

У виставі порушується проблема самотності, що, за словами головних героїв, є двох типів: у пустелі та у натовпі. На думку рівненських студентів, ці питання є дуже актуальними у сучасному світі, саме тому вибір впав на сучасного драматурга, який може зрезонувати модерні настрої суспільства. Акторам теж легше передавати на сцені проблеми сучасності, адже їм це по-своєму болить, тому гра виходить правдоподібною, справжньою.

Незважаючи на доволі юний вік акторів, майстерність їхньої гри важко переоцінити. Вони змогли передати щирість почуттів героїв глядачам та залишити аудиторію під враженням.

- Робота «Любов у раю» доволі експромтна та експериментальна, – розповідає режисер постановки, студентка Тетяна Карбівська. - Утім, маленька за обсягом вистава (тривалістю менше години – авт.) вміщує дуже глибокий філософський зміст. Таким чином, окрім емоційного сприйняття потрібно ще й інтелектуальне. Саме тому, збираючись в Острозьку академію, ми якраз і розраховували на ерудованих глядачів. Ми ризикнули вперше представити виставу на глядацький розсуд в Острозі і зараз дуже цікаво було спостерігати за реакцією глядачів, почути їхню критику, враження.





Студентський творчий тандем режисера Тетяни Карбівської, акторів Світлани Хомечук та Ігоря Карача зародився ще на першому курсі і триває досі. Результатом плідної співпраці студентів є вже чималий спільний творчий доробок, що налічує близько 10 самостійних робіт. Режисер-початківець Тетяна Карбівська сама пише сценарії, а нерідко й драми для власних постановок. Дівчина вважає, що їхній творчій команді є ще куди рости і висловлює щире бажання, щоб прем’єри та театральні покази їхніх авторських робіт відбувалися саме в Острозькій академії.





Вистава просто неба у виконанні рівненських студентів зібрала чималу глядацьку аудиторію і залишила позитивні враження у публіки. Студенти Острозької академії чекатимуть чергового візиту своїх ровесників-театралів з новими постановками.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ