Ми у Facebook
25.05.2012, 11:45

Олімпійський вогонь нестимуть українські лікар, велосипедист та дві благодійниці

Стали відомі імена чотирьох українців, які поїдуть на Олімпіаду в Лондон для почесної місії.
22 травня Компанія Samsung Electronics оголосила про результати відбору українців, які понесуть вогонь на Олімпіаді у Лондоні.

Протягом останніх кількох місяців компанія визначала кращих претендентів для цієї почесної місії. В ініціативі від компанії Samsung Electronics взяли участь звичайні люди з різних регіонів країни, справжні, “новоспечені герої” нашого часу. На сайті компанії українці заповняли реєстраційну форму і рекомендували своїх героїв.

Всього до участі номіновано 3 015 претендентів. В основному це були друзі, колеги, родичі самих же відправників. Найбільше рекомендували лікарів, вчителів, спортсменів, акторів та письменників.

Відбір чотирьох факелоносців проводили президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, співачка Руслана Лижичко, телеведучий Савік Шустер, президент “Samsung Electronics” Юнгчул Парк.

У підсумку право нести Олімпійський вогонь лондонської Олімпіади від України удостоєні: Віра Ремажевська (директор і засновник реабілітаційного центру для дітей з вадами зору), Лариса Лавренюк (керівник благодійного фонду “Краб”), Руслан Коваленко (25 років, один із засновників черкаського велоклубу), Павло Макогончук (39 років, лікар-хірург).

Президент “Samsung Electronics”, один із членів журі Юнгчул Парк зазначив, що вибирати достойних зі стількох претендентів було важко. Але ті, кого вибрали до участі в Олімпіаді, по праву це заслужили своїм життєвим прикладом. Юнгчул Парк наголосив, що саме в серцях цих українців і справді горить Олімпійський вогонь. Країна ними може гордитися.

Окрім того, почесними послами від України на Лондонській Олімпіаді буде дворазова призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганна Безсонова і популярний український телеведучий Юрій Горбунов.

Усього в естафеті візьмуть участь 8 тис. факелоносців. Вона пройде через усю територію Великобританії з 19 травня по 27 липня цього року. Спершу вогонь запалять в Греції, 18 травня його доставлять у Великобританію, а протягом наступних 70 днів його пронесуть більш ніж через тисячу міст і сіл країни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ