Ми у Facebook
28.05.2012, 11:51

У Рівному — справжнє засилля котеджних містечок

Принаймні дозволи на розроблення їх плану, зміни цільового призначення земельних ділянок для їх будівництва та власне розмов про початок роботи більшає щодень.
Так, нещодавно члени Рівненського міськвиконкому затвердили детальний план території житлового кварталу на вулиці Чорновола. На 14 з половиною гектарах заплановано розмістити 102 земельні ділянки для будівництва індивідуальних житлових будинків, об’єктів громадського призначення та інженерної інфраструктури.

— Згідно з новим законом про регулювання містобудівної діяльності виконавчому комітету передано повноваження затверджувати детальний план. Це приватна власність людей, які готові віддати частину під індивідуальну забудову, частину під вулиці, — зазначив секретар Рівненської міської ради Андрій ГРЕЩУК.

Оскільки землі приватні, члени виконкому нічого проти забудови території неподалік Басівкутського озера не мали.

Натомість, кількома тижнями раніше Рівненська міська рада відмовила у можливості будувати котеджі на вулиці Дубенській. На майже п’яти гектарах землі, яка належить київському ТзОВ "1849 Каспіан", забудовники спершу планували звести офісні центри та інші соціальні споруди: дитячий садок, торговий центр та інше. Втім, передумали. І просили міськраду змінити цільове призначення цієї земельної ділянки, аби потім можна було будувати замість офісів — житлові котеджі.

Та міські обранці вирішили по-своєму. Хоч до проекту рішення зауважень не було у жодного управління та депутатської комісії, значна частина депутатів просто не голосувала. З’ясувати причину цього намагалися їх колеги. Втім, у відповідь почули лише... тишу.

Як пояснив згодом заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Сергій БОЛІЩУК, зміна цільового призначення земельної ділянки передбачає внесення змін до генплану, які має затвердити Рівнерада:

— Зміни до генерального плану можна вносити один раз на п’ять років. Тому увесь цей час ми готуємо всі можливі зміни, їх розглядають на сесії, аби потім, коли їх вноситимуть у генплан, не виникло проблем. Чому депутати не погодили це питання — сказати складно. Врешті, це їх право голосувати чи ні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ