Ми у Facebook
28.05.2012, 13:17

Центр надання адмінпослуг у Рівному працює напівтаємно?

Центр надання адміністративних послуг у Рівному запрацював 14 травня. Щоправда, запрацював без зайвого галасу, реклами і не в тому приміщенні.
Уже півтора тижня у місті працює установа, навколо якої було сільки суперечок і у Рівнераді, і у виконкомі. Центр надання адміністративних послуг запрацював не за два тижні, як обіцяли виконавчому комітету, і не у тому приміщенні, про яке розповідали депутатам.

Нині Центр надання адміністративних послуг розташувався на вулиці Поштовій, 2 (третій поверх, 9 кабінет).

— Це тимчасово, — запевняє заступник міського голови Рівного Сергій ВАСИЛЬЧУК. — Зараз закінчується ремонт на Степана Бандери, 59. Щойно все буде готово, центр переїде туди. Великої реклами йому не робили, щоб не плутати людей з адресами. Але вже є перші клієнти. Особливих проблем у роботі не виникає, бо працюють фахівці, які добре знають свою роботу.

ЦНАП має затверджений графік надання послуг представниками управлінь земельних відносин, транспорту і зв’язку, торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, містобудівання та архітектури, праці та соціального захисту населення, житлово-комунального господарства, Держкомзему у м.Рівне, відділів державної реєстрації, обліку та розподілу житла, служби у справах дітей.

За півтора тижня послугами центру вже скористалися шестеро. П’ять звернень стосувалися послуг, що перебувають у межах діяльності управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, та одне — управління містобудівання та архітектури.

— Поки працюємо над вирішенням здебільшого організаційних питань, закінчуємо ремонт, замовляємо меблі, налаштовуємо роботу, — пояснює начальник Центру надання адміністративних послуг у Рівному Віталій ГЕРМАН. — Днями їду у Вінницю, знайомитися із їх досвідом, та вирішити питання із програмним забезпеченням для центру. Коли вже переїдемо на постійне робоче місце, до кінця налаштуємо роботу — тоді вже можна буде говорити більше.

Окрім того, управлінці чекають, доки Президент підпише закон про адміністративні послуги, який Верховна Рада ухвалила 17 травня.

— Щойно закон буде підписаний, опублікований і вступить у дію, працювати стане зрозуміліше, адже більшість норм буде прописано і визначено саме у ньому. Адже, наприклад, у багатьох містах центри надають по суті одні й ті самі послуги, а от називають їх по-різному, — продовжує Сергій Васильчук. — За законом же діяльність усіх центрів надання адміністративних послуг, які були створені до прийняття закону чи після нього, мають бути приведені у відповідність до норм до 1 січня 2014 року.

Якщо закон таки набере чинності, у Рівного буде іще півтора року, аби налагодити роботу ЦНАПу. Можливо, саме тоді й братимуться до уваги пропозиції робочої групи, яка рік вивчала це питання. Врахувати її думку обіцяв і міський голова Рівного Володимир Хомко, коли йшла мова про прийняття Рівнерадою концепції центру.

— Начальник центру підходив до мене, — говорить голова робочої групи, депутат Рівнеради Юрій ВОЗНЮК. — Ми домовилися зустрітися, обговорити нашу співпрацю. Сподіваюся, що вона буде продуктивною.

Гучно заявити про початок роботи ЦНАПу планують уже після завершення ремонту та переїзду його на вулицю Степана Бандери, 59. І хоч його площа далека від ідеалу (180 метрів квадратних замість необхідних 800) працюватиметься там вільніше, щоправда, коли саме — не відомо.

Інші матеріали до теми:
У Рівному дозволи і довідки видаватимуть в новому центрі
Рівнерада ухвалила рішення про створення центру адмінпослуг після обіцянки мера
Центр надання адмінпослуг у Рівному запрацює за два тижні?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ