Ми у Facebook
28.05.2012, 14:47

У Рівному на ярмарку презентували робітничі професії [+Фото]

У рівненському парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка пройшла обласна виставка-ярмарок робітничих професій, які можна здобути у Рівненській області. Ковалі й теслі, перукарі й кондитери демонстрували відвідувачам виставки свою майстерність і професійний хист.
Презентували професії не просто так, а з метою привернення уваги цьогорічних випускників. Організатори прагнули надати абітурієнтам інформацію про спеціальності, що нині є популярними на ринку праці.



Учні кожного з профтехосвітніх закладів представили вироби, виготовлені власноруч. Тут були меблі з дерева та лози, різноманітні інструменти з металу та декоративні ковані вироби.



- Не знав, що буде така виставка, але добре, що її організували, - говорить випускник однієї з рівненських шкіл Роман, що завітав до парку із друзями. - Я хочу навчитися виготовляти меблі, то ж зараз дізнаюся, де я зможу опанувати таку спеціальність.



Також на виставці представили різноманітні моделі одягу, а майстри харчової промисловості пригощали гостей смачними та оригінальними кондитерськими виробами.



Порадували гостей виставки й майстри перукарського мистецтва. Дівчата не тільки презентували вміння робити оригінальні зачіски, а й безкоштовно робили стрижку усім бажаючим.



- Сьогодні учні нашого закладу безкоштовно роблять зачіски усім охочим, - розповідає майстер виробничого навчання перукарської майстерності ДПТНЗ "Рівненський центр ПТО сервісу та дизайну" Ольга Гаврилюк. - Також наші вихованці показали колекцію вечірніх зачісок, які представили 6 дівчат-моделей у вечірніх сукнях. Сукні - також робота наших майстрів.



Всього у виставці взяли участь понад 20 професійно-технічних освітніх закладів Рівненщини.






На правах реклами