Ми у Facebook
28.05.2012, 18:03

На Рівненщині рибалка вижив після ураження електричним струмом

Сталося це 27 травня близько 8-ї години ранку на річці, поблизу села Гільча Здолбунівського району.
Рибалка з цього села, з піднятою вудкою (довжина вудилища 5 метрів) рухався уздовж берега, над яким проходить високовольтна лінія 35 кВ (35 000 Вольт). Наблизившись на неприпустиму відстань до лінії електропередач, він торкнувся її вудилищем, у результаті чого отримав ураження електричним струмом.

Про це OGO.ua повідомив Андрій Пермяков, директор із зовнішніх та внутрішніх корпоративних зв’язків корпорації AES.

Зі слів рибалки, пам’ятає, як зробив два кроки і втратив свідомість. Скільки пролежав – не пам’ятає. Каже, що коли отямився, пішов додому. Наступного дня звернувся до лікарні, де чоловіку обробили опіки на руці. Кардіограма та інші аналізи, зі слів медиків, засвідчили, що чоловік у нормі.

Лікарі впевнені, що постраждалий народився у сорочці, оскільки, отримавши удар електричного струму такої сили, вижити нереально.

Працівники ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" вкотре звертаються до населення, а особливо - рибалок, які ловлять рибу поблизу ліній електропередач, дітей, які можуть гратися біля трансформаторних підстанцій – пам’ятайте: у жодному разі не можна наближатися до електроустаткування та енергооб’єктів на відстань меншу 8-10 метрів. Це може бути небезпечно для вашого життя та здоров’я.

Батьки, не залишайте своїх дітей без нагляду під час літніх канікул, розповідайте їм про елементарні правила електробезпеки.

Звертаємо увагу керівників сільськогосподарських підприємств, механізаторів та працівників сільського господарства! Для уникнення пошкоджень електричних мереж та ураження людей під час проїзду поблизу повітряних ліній електропередачі не торкатися опор, не допускати ударів по опорі механізмами та машинами. Звертайте особливу увагу на висоту проводів електричних мереж.

Про обриви ліній електропередач та інші неполадки потрібно негайно повідомляти за телефоном Дзвінкового центру ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" 694279, який працює цілодобово.





На правах реклами