Ми у Facebook
29.05.2012, 16:00

Чи буде у Рівному фан-зона до ЄВРО-2012? [ОНОВЛЕНО]

Місто Рівне матчі Чемпіонату Європи з футболу не приймає, проте до ЄВРО у місті готуються. Одним із таких пунктів підготовки мало б стати облаштування у місті фан-зони, де шанувальники футболу могли б переглядати матчі ЄВРО на великому екрані. Проте ці плани, як виявляється, є лише на папері...
До ЄВРО-2012 залишається кілька тижнів й до футбольних баталій готуються не лише у містах-господарях ЄВРО, а й у Рівному. У першу чергу підготовку ведуть власники готелів, що заманюватимуть шанувальників футболу нижчими ніж у містах-господарях цінами, та власники кафе й спорт-барів, що готові запропонувати фанам комфортний перегляд футболу у поєднанні із споживанням смачних страв та напоїв.

Фан-зона у Відні (Австрія)
Фан-зона у Відні (Австрія)


Ще одним важливим заходом мало б бути облаштування у місті фан-зони для уболівальників.
- Є величезна програма Рівненської обласної ради про підготовку до проведення ЄВРО-2012, і одним з її пунктів є облаштування у Рівному фан-зони для уболівальників. - розповідає голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту Олег Хомич. - Є й виконавці, чиновники, які отримують гроші з держбюджету на її виконання. Але наразі стан виконання програми плачевний. Для фан-зони потрібно, як мінімум, виділити місце, встановити екран, якісь намети, біотуалети поставити... Але ніхто нічого не робить. Ми винесемо це питання на розгляд, бо воно має бути на контролі нашої комісії.

Фан-зона у Берліні (Німеччина)
Фан-зона у Берліні (Німеччина)


За словами Олега Хомича, облаштувати фан-зону можна було б навіть перед приміщенням обласної ради. Або звернутися до міського голови Рівного, щоб місто прийняло рішення про тимчасове відведення якоїсь ділянки у місті під фан-зону.

Фан-зона у Франції
Фан-зона у Франції


Наразі зрушення цього питання з місця залежить від рішення обласних депутатів, що мають розглянути його на найближчій сесії.

Фан-зона у Львові
А от у Львові офіційна Фан-Зона урозташована в центрі міста біля Львівського театру опери та балету ім. С. Крушельницької - на проспекті Свободи.

Місце для майбутньої фан-зони у Львові
Місце для майбутньої фан-зони у Львові


Площа Фан-зони складає понад 20 тис. м. На ній матиме змогу розміститись 27 тис. вболівальників.

Години роботи:
дні матчів 12:00-00:00
дні без матчів 14:00-22:00

На території фан-зони розташовані:
Сцена та великий екран для перегляду матчів
Медіа-центр для журналістів
Зона для вболівальників
Пункт першої медичної допомоги
Пункти продажу спортивної атрибутики та продуктів харчування
Розважальна зона
У санітарній зоні буде встановлено 15 туалетів контейнерного типу із централізованим водопостачанням та водовідведененням.

Львівську фан-зону урочисто відкриють 7 червня о 18:00.


Інші статті до теми:
Хряк-віщун передбачатиме результати матчів Євро-2012
Українці об’єднуються, щоб безкоштовно селити фанів Євро-2012





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ