Ми у Facebook
31.05.2012, 11:19

Рівнянам пропонують вчитись, працюючи [+Фото]

Гаряча пора для цьогорічних абітурієнтів наступила вже давно. Куди піти вчитися? Як здобути якісну освіту і де потім працевлаштуватися?
Ці та інші питання вже не перший місяць рояться в світлих головах та «гріють душу» вчорашнім випускникам. Саме зараз абітурієнти визначаються, в якому ВНЗ продовжити «гризти граніт науки».

Про можливості та перспективи здобуття якісної освіти поговоримо із заступником директора з навчально-методичної та наукової роботи Рівненської філії Європейського університету Вікторією Артюшок.

- Пані Вікторіє, які напрямки, спеціальності та особливості навчання пропонує Ваш університет?

- Рівненська філія Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» - це частина навчального закладу, який має 25 філій по всій Україні та осередок в м.Києві. Цього року Європейський університет відзначав 20-річчя з дня свого заснування. У Рівному філія існує вже 14 років. За цей час випускниками Європейського університету та філій стали понад 100 тисяч осіб. На сьогодні у Рівненській філії навчається близько тисячі студентів на денній та заочній формах навчання.
На базі університету функціонує 4 кафедри. Готуємо бакалаврів за напрямами «Фінанси і кредит», «Облік і аудит», «Економіка підприємства», «Менеджмент», «Комп’ютерні науки», «Документознавство та інформаційна діяльність» та спеціалістів - «Менеджмент і адміністрування», «Інформаційні управляючі системи та технології», «Документознавство та інформаційна діяльність». Надалі плануємо відкривати напрями для підготовки молодших спеціалістів та поступово розширювати свою діяльність, - додає Вікторія Станіславівна.



Директор рівненської філії Європейського університету Микола Лустюк
Директор рівненської філії Європейського університету Микола Лустюк


У Європейському університеті студенти мають безліч переваг. Можуть, наприклад, вчитися паралельно на двох спеціальностях. При здобутті другої вищої освіти отримують знижку, а після закінчення навчання у них на руках вже 2 дипломи: державного та європейського зразків.

- Ми завжди знаходимо індивідуальний підхід до кожного студента, - продовжує далі пані Вікторія. – Формуємо невеликі групи, що дозволяє для викладача приділити належну увагу кожному. Наші студенти активно беруть участь у різних наукових заходах обласного рівня, зокрема організованих радою молодих економістів за підтримки обласного управління освіти. Минулого року на базі Рівненської філії був проведений регіональний брейн-ринг з питань ринкової економіки. П’ять університетів нашої області брали в ньому участь. Студенти філії посіли почесне друге місце, що свідчить про їх гарну підготовку та високий рівень знань. Найкращі дипломні роботи студентів були представлені на регіональному конкурсі й отримували відзнаки. Маємо заключені договори з підприємствами та установами щодо проходження студентами виробничої, переддипломної практик. Це і банки, і фінансові установи, і підприємства різної форми власності. До речі, найбільш активним та старанним студентам це допомогло там і працевлаштуватись.



- Розкажіть про професорсько-викладацький склад університету.

- Професорсько-викладацький склад відповідає всім ліцензійним та акредитаційним вимогам Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. На сьогодні у нас працює 2 доктори технічних наук, 2 доктори економічних наук та 27 кандидатів наук. Викладачі постійно підвищують свою кваліфікацію, проходять стажування в інших ВНЗ, перепідготовку, навчаються в аспірантурі та докторнатурі.

- Чи є обмінні навчальні програми з іншими університетами?

- Обмінні програми функціонують на рівні нашого головного ВНЗ. Навчання за ними проходить у Великобританії та США.


Окрім навчання, університет дбає і про культурно-мистецький розвиток своїх студентів.

- Маємо свою театральну студію, - розповідає далі Вікторія Станіславівна. - Ми співпрацюємо з професійними режисерами, ставимо гарні вистави. Студентське самоврядування також на високому рівні, ефективно функціонує Студентський Парламент. Приємно, що студенти самі зацікавлені у проведенні свого дозвілля. Тому активно беруть участь у міжвузівських студентських форумах з питань освіти, дозвілля та спорту. Студенти їздять на різноманітні екскурсії та бази відпочинку, зокрема на власну базу відпочинку, яка розташована у Міжгір’ї. Там студенти залюбки обмінюються досвідом та корисними ідеями. Традиційними вже стали фестивалі «Весняна хвиля» і «Барви осені».



- А як щодо пропаганди здорового способу життя?

- Намагаємось не пропускати жодних спортивних змагань. У нас хороший спортзал, укомплектований необхідним спорядженням. А тренер з фізкультури є кандидатом наук з фізичного виховання та спорту.

- Чи забезпечує Європейський університет студентів гуртожитками?

- Ми маємо договір з іншими навчальними закладами, що дає можливість надати житло всім, хто бажає,- розповідає далі пані Вікторія. – Студенти задоволені умовами проживання. Хоча ми і приватний ВНЗ, але завжди радо йдемо на зустріч нашим студентам. Якщо потрібно, робимо знижки, впровадили помісячну та поквартальну плату за навчання. Намагаємося не обтяжувати студентів й не ставити жорстких рамок.

- І на останок, розкажіть про працевлаштування студентів.

- Наші студенти працевлаштовуються відповідно до обраної кваліфікації. Своїх випускників часто зустрічаємо в банківських, фінансових установах та на підприємствах. Проблем з працевлаштуванням поки не спостерігаємо. Оскільки девіз Європейського університету «Вчись працюючи», багато студентів навчаються за індивідуальним планом, самостійно виконують завдання, маючи, при цьому, своє постійне місце роботи.





На правах реклами