Ми у Facebook
31.05.2012, 15:37

На Рівненщині шукають незаконний мак

На Рівненщині розпочалася оперативно-профілактична операція "Мак-2012".
Співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Рівненській області нагадують громадянам про те, що в Україні заборонено висівати та вирощувати мак чи коноплю, за що передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Згідно з частиною 2 статті 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельними ділянками заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку передбачено накладення штрафу на фізичну особу від 153 до 306 гривень, а на посадовця — від 306 до 765 гривень. У разі незаконного вирощування до ста рослин снодійного маку, особа відповідатиме перед законом за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 106-2 КУпАП. Відповідно до рішення суду громадянин повинен сплатити від 306 до 1700 гривень штрафу з конфіскацією незаконно вирощених нарковмісних речовин.

Якщо кількість рослин коноплі перевищує десять, а маку — сто, то особі, яка незаконно їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність. Згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за скоєння цього злочину, передбачено до восьми з половиною тисяч гривень штрафу, до трьох років обмеження волі або до семи років позбавлення волі, залежно від ступеню тяжкості скоєного злочину.

Міліція звертається з проханням до усіх громадян, кому відома будь-яка інформація стосовно незаконних посівів нарковмісних рослин, повідомляти за номером телефону 102.

Про це OGO.ua повідомили з Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами