Ми у Facebook
01.06.2012, 16:09

У Рівному КамАЗами зливають фекалії в річку Устю

Через забруднення в Усті два тижні тому масово подохла риба. Збитки сягнули 170 тисяч гривень.
Вантажівку затримали на березі працівники ДАІ. О восьмій ранку, поки місто метушилося в клопотах, асенізатори поспіхом зливали нечистоти.

"Автомобіль належить житомирській фірмі. Нам нічого не пояснили, ми на місце викликали слідчо-оперативну групу для подальшого розгляду справи", – каже інспектор ДАІ Тарас Пузирок.

Автомобіль інспектори ДАІ обіцяють відправити на арешт-майданчик. Прокуратура – покарати винних.

"На даний час ведеться забір проб у лабораторію, за результатами дослідження буде прийнято процесуальне рішення, в разі наявності ознак злочину буде порушена кримінальна справа!, – говорить старший помічник Рівненського міжрайонного природоохоронного прокурора Олександр Войтюк.

Оперативники затримали двох робітників, аби з’ясувати обставини. Представник фірми, що прибуває на підтримку порушників, наказує мовчати.

"Жодних інтерв’ю, не давати ніяких пояснень, зараз їде наша служба із Києва, вони приїдуть і будуть все пояснювати".
"Ви мені напишіть, що ви від пояснень відмовляєтесь".
"Нічого я не буду писати", – каже представник фірми.

Замовник робіт - місцеве шляхово-експлуатаційне управління, яке виграло тендер на очистку мереж дощової каналізації в Рівному. А київську фірму найняли в субпідрядники. Втім, хто саме наказав вивозити нечистоти у річку, тепер з'ясовуватиме слідство. Водія вже оштрафували.

"Дані дії призвели до забруднення водозабірної площі річки Устя, що є порушенням земельного кодексу, закону України про охорону земель водного кодексу. Відповідно правопорушника, який вчинив ці дії, було притягнуло за статтею 52 та 59 кодексу України про адміністративні порушення на загальну суму штрафу 969 гривень, котрі він сплатив", – говорить перший заступник начальника державної екологічної інспекції в Рівненській області Анатолій Петрук.

Масштаби завданих природі і державі збитків екологи поки підраховують. Чекають власне на результати лабораторних досліджень. Кажуть, розміри відшкодувань сягатимуть десятків тисяч гривень. Прокуратура ж ініціювала перевірку усіх фірм, які надають послуги із вивезення нечистот.






На правах реклами