Ми у Facebook
02.06.2012, 09:40

Генпрокурор назвав справу про дніпропетровські вибухи розкритою

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що справу про квітневі вибухи в Дніпропетровську розкрито.
"Сьогодні ми можемо сказати, що злочин розкрито, ми маємо всю інформацію щодо злочину", – заявив він сьогодні в Дніпропетровську.

Також Пшонка заявив, що вибухи було організовано з корисливою метою.

"Кваліфікація злочину підтверджується. Встановлено слідством, що мотив скоєння злочину корисливий. Слідство з’ясовує, наскільки політична симпатія пов’язана зі скоєними злочинами", – сказав Пшонка.

За даними правоохоронців, усім затриманим до 40 років, усі вони мешканці Дніпропетровська, один із них мав стосунок до наукової діяльності. У перші дні після вибухів зловмисники вимагали через електронно-технічні засоби 4 з половиною мільйони доларів, погрожуючи новими вибухами. Роль кожного із затриманих у скоєнні злочинів буде з’ясована.

27 квітня вдень у Дніпропетровську упродовж години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина, 26 із них госпіталізували. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за статтею 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої було закладено в бетонні урни. За інформацією глави МВС Віталія Захарченка, в Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Дніпропетровськ сколихнула хвиля вибухів. Генпрокуратура назвала це терактом
Оприлюднено відео одного з вибухів у Дніпропетровську
Затримали перших підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську [ОНОВЛЕНО]





На правах реклами