Ми у Facebook
05.06.2012, 18:15

“Кубок майбутніх чемпіонів” — у школярів першої команди НВК №26 [+Фото]

У Рівному завершився традиційний дитячий футбольний турнір "Кубок майбутніх чемпіонів". У фіналі змагань зійшлися дві команди однієї школи — НВК №26-1 та НВК №26-2. Привітати призерів змагань приїхав і зірковий гість — екс-тренер київського "Динамо", а нині тренер луцької "Волині" Анатолій Дем'яненко.
Більше трьох сотень юних футболістів з-понад 30-ти шкіл Рівного упродовж травня-червня змагалися за "Кубок майбутніх чемпіонів". Боротьба, що тривала на трьох стадіонах Рівного, була далеко не дитячою. Адже кожна команда прагнула здобути перемогу чи принаймні потрапити у число призерів турніру. У підсумку серед квартету найсильніших опинилися команди НВК №2, ЗОШ №22 та дві команди НВК №26.



У день фіналу привітати "майбутніх чемпіонів" приїхав особливий гість — естафету від Олександра Шовковського, який вітав призерів змагань торік, підхопив Анатолій Дем'яненко. Екс-капітан та екс-головний тренер київського "Динамо", що тепер очолює луцьку "Волинь", погодився приїхати до Рівного на запрошення організаторів турніру.



Щоправда, Анатолій Васильович зустрівся з юними футболістами не на стадіоні, а у приміщенні Рівненського міськвиконкому. Причина — гість поспішав на перше після відпустки тренування луцької "Волині", тому особисто на фінальному матчі присутнім не був.



- Я ніколи не дозволяв собі "відбувати номер" на полі, - розповів гість турніру "Кубок майбутніх чемпіонів", головний тренер ФК "Волинь" (Луцьк) Анатолій Дем'яненко, відповідаючи на запитання дітей про секрет успіху. - Тому лише завдяки постійній праці на тренуваннях, дисципліні та чіткому виконанню настанов тренера можна досягти чогось у футболі.



Також Анатолій Дем'яненко пригадав, що розпочав займатися футболом із 1-го класу у Дніпропетровську. А взимку, коли футбольні поля були вкриті снігом, він грав у хокей. Зрештою футбол у його житті взяв гору, і пан Анатолій став гравцем дніпропетровського "Дніпра". Згодом, під час служби в армії, Анатолія Дем'яненка перевели до Києва й він опинився у київському "Динамо", де провів найкращі роки своєї футбольної кар'єри.



На завершення розмови зірковий гість побажав дітям успіху у боротьбі за "Кубок майбутніх чемпіонів" та сфотографувався з школярами-футболістами.



Через відсутність Анатолія Дем'яненка на матч за третє місце та фінальний поєдинок зібралася не надто велика кількість глядачів.



Першими на майданчик вийшли футболісти 22-ї школи та НВК №2, які визначили володаря бронзових нагород. Команда 2-ї школи виступала у дещо послабленому складі, адже частина гравців поїхала на всеукраїнські змагання "Шкіряний м'яч". Як підсумок — юні футболісти ЗОШ №22 перемогли опонентів із великим рахунком — 5:1.



Фінал змагань став справжнім "дербі" для обох команд НВК №26. Протистояння супроводжувала справжня чоловіча боротьба та емоції. Долю протистояння вирішив один-єдиний гол, який забив гравець першої команди НВК №26.



- Сьогодні хвилювався за обидві команди, - розповів директор ЗОШ №26 Володимир Дзюбак. - Уболівав то за одну, то за іншу. Всі хлопці - молодці, дуже старалися й продемонстрували високий рівень гри. Відзначу й величезний внесок тренерів у цю спільну перемогу.



Володимир Дзюбак додав, що окрім нагород, які діти отримали на турнірі, у школі вони також одержать подарунки - невеличкі грошові винагороди.



Переможці змагань отримали Кубки та пам'ятні нагороди. Додатково кожному з юних футболістів організатори змагань подарували футбольні м'ячі, значки та ручки.



Інші статті до теми:
Юні футболісти Рівного змагатимуться за "Кубок майбутніх чемпіонів"
У Рівному урочисто відкрили футбольний турнір "Кубок майбутніх Чемпіонів"
Дві команди рівненської НВК №26 зустрінуться у фіналі Кубка майбутніх чемпіонів





На правах реклами