Ми у Facebook
06.06.2012, 11:02

У Дубні на Рівненщині майбутні мами народжуватимуть за європейськими стандартами

Три палати інтенсивної терапії для породіль та одну для новонароджених відремонтовано в Дубенській лікарні матері і дитини, яка окрім Дубенського району, обслуговує породіль Радивилівського, Демидівського та частково Млинівського районів.
Крім того, закуплено біохімічний аналізатор крові вартістю 80 тисяч гривень та австрійський електронний мікроскоп для ранньої діагностики захворювань шийки матки.

За словами головного лікаря лікарні матері і дитини Ростислава Андрощука, завдяки новітньому обладнанню дубенська медицина у своєму розвитку зробила крок на тридцять років вперед.

- Результати чудові. Завдяки цьому мікроскопу жінка вже протягом дня може дізнатися свій точний діагноз. Така оперативність дозволяє виявляти проблему на ранній стадії і надалі ефективно боротися з її усуненням, - каже Ростислав Андрощук.

Щоб відремонтувати палати та закупити медобладнання, обласна та міська влада об’єднали зусилля: з бюджетів міста та району було виділено 300 тисяч гривень. Ремонтні роботи продовжуватимуться й надалі, аби незабаром уся лікарня була облаштована за європейськими стандартами.

Про це OGO.ua повідомили з прес-служби Дубенської райдержадміністрації.





На правах реклами