Ми у Facebook
07.06.2012, 08:02

У Рівному презентували фотолітопис Великої Волині [+Відео]

Рівненський фотохудожник та видавець Олександр Харват презентував 6 червня одразу два відомих видання "150 святинь Великої Волині" та "Шляхами Великої Волині". Книги стануть не тільки фотоальбомами, а й зручними путівниками та історичними довідниками.
П’ятиріччя видавничої діяльності Олександр Харват відзначив у роботі. 6 червня у ресторані готелю "Мир" фотохудожник відкрив виставку та презентував видання "150 святинь Великої Волині" та "Шляхами Великої Волині". Над їх створенням автор з командою однодумців працював останній рік.



— Під час створення проекту "Шляхами Великої Волині" сфотографували та описали найбільш відомі пам’ятки архітектури та мальовничі куточки природи, що знаходяться на історичних теренах Великої Волині (Волинська, Львівська, Тернопільська, Рівненська, Хмельницька та Житомирська області України), — розповів видавець Олександр ХАРВАТ. — Такі книги стануть зручними путівниками та довідниками для туристів України та закордону. Адже вони видані двома мовами. В Україні пам’яток не менше, ніж в інших країнах Європи, просто про них туристи мало знають. Ці видання покликані заповнити цей інформаційний вакуум.



Співавторами авторських проектів Харвата стали історики — завідувач художнього відділу Рівненського обласного краєзнавчого музею Віктор ЛУЦЬ, мистецтвознавець, історик, краєзнавець Микола Бендюк.
— Проект не тільки фіксує теперішній вигляд багатьох історичних пам’яток, а й дає читачу цілісну культурно-історичну картину всього регіону, — наголосив Віктор Луць.



У той же час книга "150 святинь Великої Волині" понад 150 рухомих пам’яток культурної спадщини з території Великої Волині, що знаходяться в експозиціях музеїв, запасниках, храмах, приватних колекціях. Читачі зможуть ознайомитись із кращими зразками іконопису, живопису, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва та стародруків від XII до XX століть.



Під час презентації книг відвідувачі змогли переглянути і 50 робіт, надрукованих у великому форматі, які ілюструють частину сюжетів з альбомів. З нагоди п’ятирічної видавничої діяльності у експозиції також представлені книги автора.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ