Ми у Facebook
11.06.2012, 15:47

Фірташ відкрив на "Рівнеазоті" нову установку з виробництва електроенергії [+Фото]

Нові енергозберігаючі технології впроваджують на ПАТ "Рівнеазот". 8 червня власник підприємства Дмитро Фірташ відкрив нову установку з утилізації пари в цеху неконцентрованої азотної кислоти. Установка перероблятиме надлишкову водяну пару в електроенергію.
За словами голови правління ПАТ "Рівнеазот" Михайла Заблуди, використання такої установки дозволить зменшити використання електроенергії з зовнішньої мережі на 10 МВт/год. Вартість проекту – понад 38 мільйонів гривень. Але окупиться він уже за два роки, адже установка економитиме щороку 20-26 мільйонів гривень. Реалізовували проект спільно з Науково-технічним концерном "Інститут проблем машинобудування НАН України".




Більше фото з візиту Дмитра Фірташа у фотогалереї


— Раніше підприємство мало цілісну і збалансовану схему роботи, — розповів голова правління ПАТ "Рівнеазот" Михайла Заблуда. — Однак після зупинки, приватизації та відновлення виробництва баланс було змінено. Мали надлишок пари. Запуск такої установки дозволив вирішити цю проблему та збалансувати виробничий цикл.




Більше фото з візиту Дмитра Фірташа у фотогалереї


Відкривати нову установку приїхав особисто голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.

— За останніх три роки на підприємстві реалізували низку технічних нововведень, — розповів Дмитро Фірташ. — Ми запустили безкомпресорну схему подачі газу на підприємство, новий агрегат з виробництва слабкої азотної кислоти, та установку з виробництва електрики із залишків водяної пари.



За словами Дмитра Фірташа, плани розвитку "Рівнеазоту" розроблені і узгоджені материнською компанією OSTHEM, яка об'єднує усі підприємства азотної хімії холдингу Group DF. Так у 2012 у розвиток "Рівнеазоту" буде інвестовано 34,9 мільйона доларів.




Більше фото з візиту Дмитра Фірташа у фотогалереї





На правах реклами