Ми у Facebook
12.06.2012, 12:05

Зруйнований у Луцьку будинок вібрує — люди бояться ночувати

Жертви обвалу будинку на вулиці Рівненській у Луцьку скаржаться, що Луцька міська рада погано інформує їх про роботу комісії, яка займається встановленням причин трагедії. Водночас жителі квартир 3-го та 4-го під’їздів вказують на загрозу їх життю. Мовляв, будівля "рипить" і продовжує руйнуватися.
Як інформують Волинські новини, після засідання комісії, яке відбулося ввечері 11 червня, з людьми поспілкувалася заступник мера Лариса Соколовська.

Мешканка однієї із зруйнованих квартир висловила невдоволення тим, що мерія не повідомляє їм про нові рішення комісії та не налагодила чіткої координації з жителями будинку. Жінка додала, що навіть не знає, до кого звертатися.

"За гроші не знаю до кого звертатися. Може, вони повинні сказати. Вийшли б, сказали, що не чекайте, а прийдіть на скільки-то", - сказала жінка. До неї приєдналися мешканці квартир, розташованих у 3-му та 4-му під’їздах. Буцімто, вони не знають, що робити завтра: готуватися до виселення чи залишатися в квартирах.

Посадовець відповіла, що лучан, які живуть в "Світязі" повідомлять у готелі.

Натомість жінка, яка живе в 4-му під’їзду, почала розповідати, що вночі будинок "рипів". "Йдуть вібрації. Їх дуже чути. Склянки стукають у сервантах. Якби кожен з вас дав розписку, що ми можемо жити в цьому домі", - зауважила вона.

На це Соколовська мовила, що тріщини в будинку не становлять загрози для людей, тому вони можуть спокійно ночувати у своїх домівках.

До обурених громадян приєдналися мешканців квартир, що розташовані в 1-му та 2-му під’їздах, в оселях суміжних з тими, які обвалилися: чи їм дадуть нові квартири, чи виплатять компенсації.

Заступник мера сказала, що відповідні рішення приймуть завтра після офіційного висновку рівненської комісії.

Після цього розпочалася емоційна суперечка, під час якої жителі будинку навіть запропонували Соколовській переночувати в їх помешканнях. Зрештою, люди втомилися і порозходилися по оселях, а чиновники поїхали до мерії.

Інші статті до теми:
Луцька прокуратура знайшла винних в обвалі будинку





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ