Ми у Facebook
13.06.2012, 17:25

У Рівному влада підтримала опозицію у "мовному" питанні [+Фото]

У Рівному представники опозиційних сил провели акцію протесту на захист української мови як єдиної державної. Під прапорами політичних сил, що входять до Комітету опору диктатурі, зібралися під стінами Рівненської обласної державної адміністрації.
На акцію зібралися близько сотні опозиціонерів, до яких приєдналися й кілька десятків небайдужих громадян.



Учасники акції тримали транспоранти та протестували проти ухвалення "мовного" законопроекту та виступили на захист української мови.



- Цей закон - ганьба для країни, - заявив голова франції ВО "Свобода" у Рівненській обласній раді Олег Осуховський. - Ми закликаємо усіх громадян у день наступного голосування приїхати під стіни Верховної Ради й продемонструвати свою громадську позицію.



Голоси протестувальників почули у приміщенні РОДА й до опозиціонерів вийшов голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий.



За його словами, депутати облради прийняли звернення до Президента, прем'єра та Верховної Ради, в якому закликають не підтримувати "мовний" законопроект.

- Ми маємо велику надію на те, що в другому читанні цей законопроект не буде мати підтримки, – зазначив Юрій Кічатий.



На оголошення такої позиції влади протестувальники відреагували оплесками.



Правда, на цьому мітинг не завершився. Колона протестувальників організованою колоною вирушила на майдан Незалежності, де учасники заходу продовжили закликати людей до активної позиції щодо захисту української мови.

Інші статті до теми:
Рівняни у Києві відстоюють українську мову
Депутати за 5 хвилин проголосували за "мовний" проект





На правах реклами