Ми у Facebook
13.06.2012, 14:15

У Рівному будинки не падатимуть, бо виконком їх контролює

Не минуло і тижня від трагічної загибелі двох людей під уламками житлового будинку на вулиці Рівненській у Луцьку, як частина багатоповерхівки ледь не обвалилася у Рівному.
Надзвичайна подія сталася у вівторок, 12 червня, на Соборній, 257. Там частково зруйнувалися бетонні аварійно-пожежні сходи, розташовані на зовнішній стіні будівлі. На щастя, люди не постраждали.

- Одна із конструкцій не витримала, обвисла, - розповів секретар Рівнеради Андрій ГРЕЩУК. - Але нам вдалося оперативно демонтувати її. Роботи проводили МНСники, а кран надав за нашим проханням ПАТ “Рівнеазот”. Виникнення такої ситуації говорить про те, що кошти, які виділяються у нас на ремонти будинків, малі, і їх потрібно більше.
Не оминули члени Рівненського міськвиконкому пов’язати цю подію із трагедією, що сталося у Луцьку.

Нагадаємо, у понеділок 11 червня, приблизно о 04.25 обвалився п’ятиповерховий житловий будинок на вулиці Рівненській, 109 у Луцьку. Через раптове руйнування несучих конструкцій від першого до п’ятого поверху між першим та другим під’їздами зруйновано вісім квартир.

- Вирішили створити комісію, яка буде вивчати магазини, які будуть розташовані на першому поверсі. Бо у Луцьку нібито мова йде саме про те, що у підвалі будинку був облаштований магазин, несучі стіни знесені, а замість них поставили металеві конструкції, які врешті не витримали, - зазначив Андрій Грещук.

Окрім того, ретельніше вивчатимуться й звернення громадян, які просять у виконкому дозволи на перепланування квартир у житлових будинках. Такі питання виконком розглядає щозасідання.

- Якщо й надалі будемо проводити ці питання через виконком, Луцька у нас не буде, - акцентував начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван ГЕМА.

Така схема отримання дозволів на перепланування, на думку заступника начальника управління містобудування та архітектури Сергія БОЛІЩУКА, дозволяє не просто узаконювати процес, а й дає можливість перевірити виконання цих робіт.





На правах реклами