Ми у Facebook
14.06.2012, 11:50

Рівненські журналісти знову зіграють у благодійній виставі

Рік потому після благодійного проекту "Журналісти змінюють професію" вісім працівників медіа знову тимчасово стануть акторами. Журналісти гратимуть у постановці Рівненського облмуздрамтеатру "Пошились у дурні". Кошти від двох вистав будуть спрямовані на лікування онкохворих діток.
Торік за ініціативою керівника прес-служби Рівненської ОДА Юлії Гуменюк та директора облмуздрамтеатру Володимира Петріва рівненські журналісти отримали змогу спробувати себе в ролі акторів. У рамках проекту "Журналісти змінюють професію" вони замінили акторів театру у п’єсі Марка Кропивницького "Пошились у дурні". Тоді журналісти освоювали ази акторської професії під керівництвом режисера Олександра Олексюка та акторів Станіслава Лозовського і Ніни Ніколаєвої.

Прискореними темпами журналістську постановку зробили за неповних два місяці.

Тоді представники ЗМІ двома складами відіграли дві благодійні вистави у Рівному та одну в Кузнецовську. У підсумку акція зібрала на потреби онкохворих діток майже 200 тисяч гривень.

— Коли журналісти приїхали грати виставу для працівників Рівненської АЕС — виникла ідея показати виставу і в інших містах і таким чином зібрати більше коштів діткам, — зауважила керівник прес-служби Рівненської ОДА Юлія ГУМЕНЮК. — Тому перемовини велись постійно і з іншими установами.

У підсумку підтримати проект погодились на ПАТ "Волинь-Цемент". Для цієї благодійної вистави "акули пера" вирішили повернутись до акторського ремесла рік потому. Вже тиждень тривають репетиції, де вісім рівненських працівників ЗМІ згадують вивчені колись тексти та мізансцени.

— Призабути роль я не встиг, адже за рік кілька разів довелось замінювати актора у театральній постановці "Пошились у дурні", — розповідає виконавець ролі Нечипора журналіст Андрій МАТВІЇВ. — А в цілому спільні репетиції з колегами майже через рік після прем’єри подарували масу позитиву. Адже, навіть призабувши текст, журналісти не губляться, а імпровізують.

Зіграти п’єсу журналістам доведеться ще двічі. Адже до кінця місяця заплановані два благодійних покази "Пошились у дурні".





На правах реклами