Ми у Facebook
14.06.2012, 15:26

У США та Канаді відбудуться акції на підтримку української мови

Чиказький відділ Українського конгресового комітету Америки 17 червня проведе демонстрацію протесту проти ухвалення законопроекту про мовну політику у другому читанні.
Про це йдеться на сайті організації.

Як зазначають в організації, цього дня святкують День Батька, і закордонні українці виступлять на знак солідарності з протестуючими на Батьківщині, пише IA ZIK.

Водночас така ж акція на підтримку української мови, а також проти русифікації в Україні, планується і в інших основних містах США та Канади, щоб "проявити солідарність з нашими братами і сестрами, які також на вулиці, не тільки в Україні, а й у всіх країнах світу, де проживають українці".

Демонстрація запланована на 13.00 та триватиме 1,5 години. Організатори закликають вдягнути українську вишивку або щось синє чи жовте.

Як відомо, 5 червня народні депутати Верховної Ради прийняли за основу законопроект "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Ківалова-Колесніченка.

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов заявив, що за законопроект голосуватимуть у Верховній Раді в другому читанні 19 червня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ