Ми у Facebook
14.06.2012, 16:10

Рівненщина – серед лідерів за кількістю всиновлених дітей

Кількість сиріт, влаштованих у прийомні сім’ї або дитбудинки сімейного типу в Україні, постійно збільшується. Рівненська область також демонструє непогані результати.
Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Кількість дітей-сиріт, влаштованих у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, постійно збільшується. Зокрема, за п’ять місяців цього року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 614 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – це на 236 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Загалом станом на 1 червня цього року у прийомних сім’ях і дитбудинках сімейного типу виховується 10481 дитина. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час наради з головами обласних державних адміністрацій.

Він наголосив, що такі показники є результатом ефективного виконання ОДА завдань Президента щодо реалізації права на виховання в сім’ї кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Найкращі результати в реалізації цього права показали Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Харківська, Херсонська, Тернопільська, Рівненська, Одеська, Миколаївська області та АР Крим.

Зокрема, в Дніпропетровській області за 5 місяців цього року у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу влаштовано 108 дітей, за 5 місяців минулого року – 38; в Київській області – 72 дитини (минулого року – 11).

Незадовільними наразі є результати роботи в Львівській області, де за 5 місяців цього року у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу влаштовано лише 2 дітей, Чернігівської області (9 дітей). Також погіршилися результати в Житомирській області, містах Києві та Севастополі.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині бажаючі всиновити дітей проходитимуть навчання
Головний спеціаліст служби у справах дітей РОДА Тетяна Бурка: "Батьки завжди мають бути прикладом для дітей" [+Фото]
На Рівненщині за минулий рік у сім’ї влаштували 235 дітей-сиріт





На правах реклами