Ми у Facebook
15.06.2012, 12:19

На Рівненщині буревій розділив сім'ю лелек [+Відео]

Негода наробила лиха не лише людям. Буревій зруйнував лелече гніздо, та розділила родину птахів. У селі Сатиїв гілля дерева не витримало поривів вітру та ваги лелечої домівки і гніздо разом з пташенятами впало просто на дорогу. Тож зараз малята унизу, а дорослі лелеки у небі, і як їм допомогти селяни - не знають.
У селі Сатиєві побутові проблеми після негоди відійшли на задній план. Нині люди переймаються долею трьох лелеченят, які впали разом з гніздом з дерева. Тож чи повернуться вони назад на дерево, наразі не відомо.

Сьогодні вранці люди на дорозі побачили гніздо, а поруч лежали малі лелеченята. Вони з'явились на світ нещодавно, тому й літати не вміють. Селяни розповідають, їх оселя була на цьому дереві 20 років, нині гілки зламані, і як прилаштувати гніздо назад, вони не знають.

Люди хвилюються, що доля птахів зовсім не турбує ні чиновників, ні рятувальників. Тому самотужки піклуються про них як можуть.

Люди намагались лелеченят погодувати та вони їсти з людських рук не хочуть. А їх батьки вочевидь злякались людей, і до своїх малят нині не наближаються. Розглядають варіант переселення малят до іншого закинутого гнізда на одній із хат у селі. Однак турбуються — чи повернуться до них дорослі лелеки. Обіцяють опікуватися птахами, допоки хтось не допоможе возз'єднати сім'ю чи повернути на дерево гніздо.






На правах реклами