Ми у Facebook
18.06.2012, 15:09

У Рівному через пожежу в дев’ятиповерхівці евакуювали 7 людей [+Фото]

17 червня о 05.23 до оперативно-диспетчерської служби Територіального управління МНС України у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу на шостому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в місті Рівне на вулиці Соборній.
За вказаною адресою негайно виїхали чотири пожежно-рятувальні підрозділи на чолі з оперативно-координаційним центром ТУ МНС області.

На момент прибуття рятувальників, вогнем була повністю охоплена житлова кімната, починали горіти вхідні двері сусідньої квартири, внаслідок пожежі в оселі виникла висока температура, спостерігалося сильне задимлення сходової клітки та під’їзду.

На гасіння пожежі вогнеборці подали два потужних водяних стволи по сходинковій клітці та по висувній драбині з протилежної сторони, через віконний отвір.

Одночасно з гасінням пожежі проводилась термінова евакуація мешканців верхніх поверхів. Рятувальникиевакуювали на свіже повітря із задимленого середовища сім мешканців будинку, іншим громадян в оселях яких задимлення було незначним, запропонували вийти на балкони.



Роботу підрозділів значно ускладнювали захаращеність квартири горючими матеріалами, а також сильне задимлення та висока температура від якої утворювалися тріщини в стінах та бетонному перекритті.

Під час злагоджених та оперативних дій особового складу рятувальників, пожежа була локалізована та ліквідована в максимально короткий термін, жертв та постраждалих немає. Від вогню вдалося врятувати сусідні приміщення та балкони.

Зі слів директора ОСББ «Прометей», на балансі якого знаходиться будинок, в даній квартирі проживав громадян, який ніде не працював, вів антисоціальний спосіб життя та зловживав спиртними напоями. До нього часто приходили в гості його друзі, розпивали алкоголь, курили та зовсім не задумувалися над безпекою, наражаючи при цьому інших мешканців будинку на небезпеку.



Наразі фахівці працюють над встановленням усіх деталей даної пожежі.

Капітан служби цивільного захисту Дмитро Мельник, провідний фахівець Відділу роботи із ЗМІ та громадськістю МНС у Рівненській області.





На правах реклами