Ми у Facebook
19.06.2012, 14:10

Гламурний футбол у Рівному: вино, моделі і брати Капранови [+Фото]

Поки вболівальники готуються до перегляду матчу Україна-Англія, пропонуємо невеличкий фоторепортаж про те, як по-особливому вболівала частина рівнян за збірну Україну під час її гри з Францією. Перегляд футбольного матчу у форматі гламурної світської тусовки - таке у Рівному відбулося вперше!
Світсько-футбольну подію організувало агентство моделей "ARTmodels". Його керівник Оксана Ігас полюбляє креативити: спершу дивувала моделями-чоловіками й моделями-дітьми, згодом, коли це вже стало звичним, на подіум модної події "Fashion time", яку організовує "ARTmodels", вийшли моделі-собаки, а на останньому такому показі, який відбувся не деінде, а в органному залі, моделі взагалі демонстрували... їжу!

Видавати у Рівному глянцевий журнал - теж креатив із цього ж розряду: подив викликає не сама ідея (спроба, як-не-як, на перша і не остання), як у тому, що журнал "ART MODELS" досі стабільно виходить - вже третій рік. Цьогоріч вихід кожного номера свого друкованого "дітища", яке від першого номера редагує постійна ведуча модних подій Рівного Олена Гаврилюк, у "ARTmodels" вирішили відзначати спеціальною світською подією - презентацією з благодійним аукціоном. Уперше подібне дійство відбулось у березні в нічному клубі "Магнат", друга ж презентація відбулась увечері минулої п'ятниці у ресторані готелю "Мир".

"Там буде телевізор, і можна буде разом дивитися футбол", - запевняли організатори потенційних гостей, коли дехто з них демонстрував невпевненість у відповідь на запрошення відвідати світську подію, подумки співставляючи дату презентації й час трансляції матчу з участю національної збірної. Телевізори справді були, як і фуршет від ресторану готелю "Мир" - з білим та червоним вином, тортом і фруктами. Щоправда, з початком трансляції матчу на столах запрошених неминуче почали з'являтись бокали із більш відповідним футбольній тематиці пінистим напоєм:)

...Пів на сьому. Тележурналіст, керівник "Бізнес-новин" на Першому місцевому і за сумісництвом дизайнер журналу "ARTmodels" Дмитро Леонтіюк фотографується на фоні банера з Оксаною Ігас та героїнею обкладинки журналу Даринкою Ковтонюк, яка щойно повернулась із дитячого фестивалю краси у Чернівцях. Красуні з "ARTmodels" Іванна Мільошина та Надія Сенчук на вході до зали ресторану зустрічають гостей, ставлячи "галочки" у списку запрошених. "Це ті, хто повірив, що тут є телевізор", - жартую до дівчат, киваючи в бік зали. Пропоную, поки є час, скинути потенційним гостям MMS-доказ із зображенням заповітних екранів. Серед тих, хто вже зайняв місця за столиками - заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Майже весь вечір Олексій, до якого пізніше приєдналась дружина Іванна, спілкувався з письменниками і видавцями братами Віталієм та Дмитром Капрановими. Удень вони разом нагороджували переможців конкурсу відеробіт у рамках Другого фестивалю молодого аматорського кіно "DVERY".

У Рівному нагородили переможців кінофестивалю DVERY

За іншими столиками - дизайнер Зоя Романова, фотохудожники Олександр Майструк та Валерій Якимчук, столичний кінорежисер Ігор Бутирін, рівненський бізнесмен Олег Каштан, банкір-джазмен Сергій Гемберг. До "тусовки" поступово долучаються інші відомі в модельному світі Рівного люди: "Перша віце-королева туризму світу" Іванна Горщар, яка у позамодельному житті працює в Головному управлінні Держкомзему в Рівненській області; солістка Рівненської філармонії Марія Злата; керівник танцювального колективу "Light Dance Company" Наталія Сторожук; друзі та партнери "ARTmodels" - дизайнери, власники відділів одягу, автори журналу.









...За двадцять хвилин сьома Оксана Ігас бере слово. Дякує усім, хто прийшов. Каже, що до початку футбольної трансляції відбудеться частина презентації, а інша частина - згодом. Представляє героїню обкладинки свіжого номера журналу 6-річну Даринку Ковтонюк. Дівчинка – переможниця Фестивалю краси і талантів «Перлинка Рівного-2011» (вікова категорія 4-5 років), володарка Срібного Янгола Міжнародного конкурсу-казки «Різдвяний Янгол». На Оксані та Даринці - однакові довгі білі сукні в рожевий горошок. Дівчинка читає під музику довгий і зворушливий вірш про маму. Оксана Ігас стоїть за її спиною, склавши руки у хвилюванні, як студентка філфаку РДГУ перед іспитом у професора Хом'яка. Хвилювання були марними - Даринка розчулила зал і зірвала бурхливі оплески. Оксана вручає їй спеціальний сертифікат - за її задумом, віднедавна так відзначають усіх героїв центральних матеріалів журналу.





Наступний аналогічний диплом у червоній рамці дістається Наталії Сторожук. Людина, чиє ім'я стало синонімом розквіту сучасної хореографії у Рівному, помітно хвилюється і попереджає, що до кінця на презентації бути не зможе - разом із колективом "Light Dance Company" напружено готується до прем'єри танцювального шоу "MJ", що відбудеться на сцені Палацу дітей та молоді 23-24 червня. Частинку програми частинка "Light Dance Company" демонструє глядачам.







Далі Оксана Ігас запрошує до слова братів Капранових. Розповідає про своє знайомство з відомими письменниками-видавцями у Києві: "І тоді я звернулась до... брата Капранова... досі так і не знаю, до кого саме з них". Відзначає, що брати - чи не найдисциплінованіші члени журі зініційованого Олексієм Губановим фестивалю "DVERY". Капранови у вишиванках по черзі читають свій відомий вірш "Любіть українок". Глядачі посміхаються і залюбки аплодують. Тим часом стрілки годинника добігли до сьомої...



...Що було далі - знають усі, хто о сьомій вечора в п'ятницю увімкнув телетрансляцію "Євро-2012". Фуршетний стіл швидко порожніє. Коли стало зрозуміло, що "цей дощ надовго", Оксана Ігас просить персонал готелю вимкнути телевізор і оголошує про продовження презентації. Головний ліцитатор Рівного Василь Ващук проводить благодійний аукціон. Продають переважно вироби, виготовлені дитячими руками. Василь Ващук торгується настільки емоційно, що зміст аукціону відходить на другий план - сам його конферанс можна дивитись як окреме шоу. Низькі стартові ціни стимулюють доволі жваві торги - дощечки та інший подібний "хенд-мейд" розходяться одна за одною.



Один із лотів Оксана Ігас презентує особисто - це один із попередніх номерів журналу "ART MODELS", яких, з її слів, уже майже не залишилось. "Там вміщене інтерв'ю з Олексієм Губановим", - рекламує видання Оксана. Герой інтерв'ю вступає у торг. Торгується з братами Капрановими. У підсумку примірник журналу за 130 гривень таки дістається Олексію Губанову. Під час продажу іншого лоту брати-письменники торгувались... між собою: у підсумку, один із Капранових за 80 гривень придбав декоративну тарілку. Чи не найраритетніший лот представляють самі Капранови. Це журнал української фантастики, який видавали далекого 1992 року у Москві вищезгадані брати. Розповідають, що для того, аби його друкувати, самі розробляли шрифт - українського в тодішніх комп'ютерах іще не було. "Там є наша повість "Приворотне зілля", - розповідають про зміст видання Капранови. "Три реальних привороти", - інтригують дещо пізніше, коли торги за маленьку ненову книжечку - у розпалі. Директор Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Осовець (на минулій такій самій презентації він придбав з аукціону енциклопедичне видання "Острозька академія") активно торгується за журнал з... тим самим Олексієм Губановим. У підсумку журнал за 260 гривень дістається таки Губанову. Гроші з присутніх збирають відразу - залом ходять маленькі моделі "ARTmodels" з вазою, схожою на акваріум. Оксана Ігас оголошує, що виручені кошти підуть на потреби маленьких пацієнтів відділення онкогематології обласної дитячої лікарні. Пропонує переглянути сюжет про те, як агентство раніше допомагало цим діткам. Присутні дивляться на клоунів, які розважали пацієнтів відділення з ініціативи "ARTmodels", та слухають з екрану розповідь головного редактора журналу "ART MODELS" Олени Гаврилюк про те, як для відділення зібрали бібліотечку. Самої Олени на події цього разу немає - видання презентують без головного редактора, яка в цей час теж чекає початку трансляції футболу, але трохи далеко від Рівного...

Ведуча модних подій Рівного Олена Гаврилюк: “Я — перфекціоністка!”

Футбольне дійство відновлюється ледь не після останнього удару ліцитаторського молотка Василя Ващука - виглядає майже магічно. "Обов'язкова програма" заходу - виконана. А із Києва, де друкують журнал, котрий, власне, презентували, якраз привезли щойно віддрукований тираж. У залі поширюється запах глянцевих сторінок. Хтось купує видання за 40 гривень на спеціальній стійці, хтось отримує у подарунок. У зал підтягуються й пересічні відвідувачі готелю, які хочуть подивитись футбол. Офіціанти прибирають столи, де стояли бокали з вином. Учасники дійства потихеньку замовляють розливне пиво... У гострі моменти матчу зал наповнюється жвавими вигуками. Кричать переважно жінки, і переважно не тоді, коли на полі забивають:) Два голи у ворота української збірної зустрічають тишею...

- Добре, що все пройшло саме так - вийшла своєрідна "історія в історії", - кажу Оксані Ігас, коли гості починать розходитись. - Історія про футбол і історія про презентацію. Шкода, що наші програли, але хоч буде що згадати.

- Я ж казала, - відповідає організаторка дійства. - ТАК футбол ви ще не дивилися...





На правах реклами