Ми у Facebook
20.06.2012, 16:50

Як рятувати м’ясо, коли вимкнули світло чи зламався холодильник [+ПОРАДИ]

Свіже м’ясо цілим шматком покладіть в емальовану каструлю. Не мийте! У крайньому разі видаліть ножем забруднені місця. Злегка присипте кам’яною сіллю. Накрийте кришкою і поставте десь на підлогу в найхолодніший кут. І не полінуйтесь наступного дня це м’ясо зварити, стушкувати, засмажити.
- День-два без холодильника можна зберігати м’ясо, загорнуте у змочену оцтом марлю чи полотняну серветку.

- Або ж залити м’ясо сирим молоком чи міцним соляним розчином.

- Ще один спосіб: насухо витерти м’ясо, щедро обмастити його розтопленим яловичим жиром або смальцем, загорнути у пергаментний папір і підвісити у прохолодному місці.

- Дехто опускає сире м’ясо на хвилину в киплячу воду або оброблює до утворення тонкої сухої скоринки над вогнем газової плити чи багаття, а потім обв’язує нитками й підвішує десь на протязі.

- Можна злегка обсмажити м’ясо з усіх боків у будь-якому жирі на сковорідці і покласти на день-два у прохолодне місце. А потім приготувати з нього те, що запланували.

- Обгорніть листям свіжої кропиви й загорніть у пергамент і кілька шарів газетного паперу, а потім у поліетиленовий пакет.

- Загорніть шматок свіжого сирого м’яса у поліетиленовий мішечок, потім у газету, знову мішечок, газету і т.д. Чим більше шарів, тим довше збережеться м’ясо.

Заморожена курка, загорнута у поліетиленовий пакет і не менше 4 шарів газети, а потім ще в один поліетиленовий пакет, і насамкінець - у стару ковдру, куртку чи шерстяну хустку, не зіпсується і через добу.

Свіжі печінку, нирки та інші субпродукти влітку зберігати без холодильника не можна! Одразу ж займіться їх термічною обробкою.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ