20.06.2012, 16:50
Як рятувати м’ясо, коли вимкнули світло чи зламався холодильник [+ПОРАДИ]
Свіже м’ясо цілим шматком покладіть в емальовану каструлю. Не мийте! У крайньому разі видаліть ножем забруднені місця. Злегка присипте кам’яною сіллю. Накрийте кришкою і поставте десь на підлогу в найхолодніший кут. І не полінуйтесь наступного дня це м’ясо зварити, стушкувати, засмажити.
- День-два без холодильника можна зберігати м’ясо, загорнуте у змочену оцтом марлю чи полотняну серветку.
- Або ж залити м’ясо сирим молоком чи міцним соляним розчином.
- Ще один спосіб: насухо витерти м’ясо, щедро обмастити його розтопленим яловичим жиром або смальцем, загорнути у пергаментний папір і підвісити у прохолодному місці.
- Дехто опускає сире м’ясо на хвилину в киплячу воду або оброблює до утворення тонкої сухої скоринки над вогнем газової плити чи багаття, а потім обв’язує нитками й підвішує десь на протязі.
- Можна злегка обсмажити м’ясо з усіх боків у будь-якому жирі на сковорідці і покласти на день-два у прохолодне місце. А потім приготувати з нього те, що запланували.
- Обгорніть листям свіжої кропиви й загорніть у пергамент і кілька шарів газетного паперу, а потім у поліетиленовий пакет.
- Загорніть шматок свіжого сирого м’яса у поліетиленовий мішечок, потім у газету, знову мішечок, газету і т.д. Чим більше шарів, тим довше збережеться м’ясо.
Заморожена курка, загорнута у поліетиленовий пакет і не менше 4 шарів газети, а потім ще в один поліетиленовий пакет, і насамкінець - у стару ковдру, куртку чи шерстяну хустку, не зіпсується і через добу.
Свіжі печінку, нирки та інші субпродукти влітку зберігати без холодильника не можна! Одразу ж займіться їх термічною обробкою.
- Або ж залити м’ясо сирим молоком чи міцним соляним розчином.
- Ще один спосіб: насухо витерти м’ясо, щедро обмастити його розтопленим яловичим жиром або смальцем, загорнути у пергаментний папір і підвісити у прохолодному місці.
- Дехто опускає сире м’ясо на хвилину в киплячу воду або оброблює до утворення тонкої сухої скоринки над вогнем газової плити чи багаття, а потім обв’язує нитками й підвішує десь на протязі.
- Можна злегка обсмажити м’ясо з усіх боків у будь-якому жирі на сковорідці і покласти на день-два у прохолодне місце. А потім приготувати з нього те, що запланували.
- Обгорніть листям свіжої кропиви й загорніть у пергамент і кілька шарів газетного паперу, а потім у поліетиленовий пакет.
- Загорніть шматок свіжого сирого м’яса у поліетиленовий мішечок, потім у газету, знову мішечок, газету і т.д. Чим більше шарів, тим довше збережеться м’ясо.
Заморожена курка, загорнута у поліетиленовий пакет і не менше 4 шарів газети, а потім ще в один поліетиленовий пакет, і насамкінець - у стару ковдру, куртку чи шерстяну хустку, не зіпсується і через добу.
Свіжі печінку, нирки та інші субпродукти влітку зберігати без холодильника не можна! Одразу ж займіться їх термічною обробкою.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Джерело: “Рівненська газета”Коментарів: 2Переглядів: 3954Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 164
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 275
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 281
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 298
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 295