Ми у Facebook
21.06.2012, 15:23

На Рівненщині хлопця, який вбив сестру та її доньку, засудили до тринадцяти років

Нещодавно суд оголосив вирок 17-річному Богдану, який в травні торік жорстоко розквитався із 29-річною сестрою Наталією та її дев’ятирічною донькою Оленкою.
Богдан із 2006 року проживав зі своєю двоюрідною сестрою Наталією, яка його утримувала і піклувалась про нього, в селі Мутвиця Зарічненського району. Сестра час від часу просила його допомагати по господарству, через що в них виникали конфлікти. Молода жінка тривалий час проживала без чоловіка разом із своїми малолітніми дітьми — дев’ятирічною Оленкою та шестирічною Світланою. Молодша донька у той трагічний для їх сім’ї день перебувала у батька у сусідньому селі. А наприкінці травня Наталія хотіла їхати до Києва на заробітки, а за господарством та Оленкою мав наглядати Богдан. За це він і затаїв образу на сестру.

Уночі, коли всі поснули, Богдан взяв кувалду і прокрався до сестри в кімнату. З особливою жорстокістю підліток наніс жінці чотири удари по голові. Від отриманих ран Наталя померла на місці, а юнак, щоб приховати злочин, виволік тіло до сусіднього нежитлового будинку, де заховав у звалищі дощок. Та на цьому нелюд не зупинився — він повернувся до будинку і зайшов до кімнати, де спала його племінниця Оленка. Щоб мати більше часу на втечу, хлопець взяв ту ж таки кувалду і вдарив нею сплячу дівчинку, але не влучив… Вважаючи, що дитина померла, кинув її тіло до колодязя сусіднього господарства. Лише згодом стало відомо, що дівчинка втопилася.

Повернувшись до будинку, Богдан забрав мобільний телефон та гроші вбитої сестри і зник з місця скоєння злочину. Працівники міліції затримали зловмисника аж у Одесі.

— Правоохоронці порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 115 (умисне вбивство двох осіб, з метою приховати інший злочин) та частиною 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, — повідомив в.о. начальника Зарічненського РВ УМВС Віталій Мархальчук. — А нещодавно суд виніс обвинувальний вирок та позбавив волі зловмисника на тринадцять років.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині знайшли мертвими маму з донькою





На правах реклами