Ми у Facebook
25.06.2012, 15:10

У Рівному в Усті знову масово гине риба [+Фото]

В суботу, 23 червня, місцеві рибалки помітили безліч мертвої риби поблизу берега і повідомили про це відповідні інстанції.
Місцеві жителі кажуть - риба тут дохне часто, особливо влітку. На їх думку, це відбувається через забрудненість річки, оскільки час від часу її треба прочищати. А цього ніхто не робить.




- Тут постійно брудно, - розповідає хлопець, що живе неподалік. - Прибирають тут перед Пасхою хіба. Люди, які тут відпочивають - хто культурніший, то прибирає сміття за собою, а часто викидують пляшки прямо в річку. Дерева похилились в воду, все це гниє там. А зараз водорості цвітуть і рибі не вистачає кисню. Це ще тільки початок - через день-два ця риба масово буде тут лежати.




Як повідомляв портал OGO.UA торік за приблизними підрахунками, загинуло біля трьох тонн риби

10 червня 2011 року місцеві мешканці помітили у річці в районі стадіону "Олімп", що на вул. Набережній, велику кількість здохлої риби. Вона була у воді на відрізку майже одного кілометра.

"Біля берега лежали щуки по 4-5 кг, а соми були більше 6 кг. Не думав, що в цій річці водиться така риба. Дехто з людей збирав собі на їжу, а дехто на базар носив на продаж", - розповів місцевий рибалка, який не захотів назватися.

Пізніше прокуратура Рівненської області провела перевірки причини замору риби у річці Устя, а також додержання законодавства про благоустрій населених пунктів.

За їх результатами 16 червня 2011 року порушено кримінальну справу за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків службовими особами комунального підприємства "Рівненський міський трест зеленого господарства" за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України.

ІНШІ СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ:
Рівне потерпає від смороду дохлої риби
У Рівному знайшли винних у заморі риби в Усті?





На правах реклами