Ми у Facebook
03.08.2012, 17:33

Як не стати жертвою літньої спеки [+ПОРАДИ]

Найбільшу небезпеку у спекотну погоду становить ризик виникнення теплового удару, ознаками якого є різке підвищення температури тіла (понад 40°C), прискорене серцебиття, підвищення або зниження артеріального тиску, запаморочення, головний біль, нудота.
Отож, управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому нагадує правила, дотримуючись яких можна зменшити вплив високих температур на організм людини.

У спекотну погоду слід збільшити споживання води. Літнім людям треба вживати її, не чекаючи відчуття спраги. Слід також уникати вживання міцних алкогольних напоїв, які викликають виражений діуретичний ефект. Дуже важливо стежити за водним статусом людей, які не можуть обслуговувати себе самостійно, зокрема, маленьких дітей, лежачих хворих тощо.

Із 12.00 до 16.00 години намагайтеся взагалі не виходити на вулицю. Слід також уникати надмірної фізичної активності. Від занять спортом краще відмовитися, адже фізичні навантаження збільшують теплообмін у п'ять разів, що може призвести до зневоднення організму.

Слід якомога рідше користуватися наземним громадським транспортом - краще пройтися пішки по затінених місцях.

Українські синоптики обіцяють дуже спекотне літо

Важливо пам'ятати, що різниця температур між приміщенням і вулицею не повинна перевищувати 10 градусів. Тож кондиціонер у середньому не можна програмувати на температуру нижчу за 18 градусів.

Якщо в офісах немає кондиціонерів, то фахівці рекомендують поставити у приміщенні ємності з водою.

Додаткову порцію свіжості можна отримати, помивши руки і умившись прохолодною водою.

Поради рівненських ДАІшників: Як керувати автомобілем у спеку

Не бажано носити у спеку синтетичний і тісний одяг. Синтетика особливо шкідлива в таку погоду з погляду гігієни, а тісний одяг ускладнює процес теплообміну. У сонячні спекотні дні найкраще вдягати світле легке і просторе вбрання, а виходячи на вулицю, потрібно брати з собою сонцезахисні окуляри і літній головний убір.

Боротися зі спекою допоможе і певний режим дня. Якщо лягти спати із заходом сонця і прокинутися раніше, коли на вулиці ще відносно прохолодно, то можна уникнути головного болю.

Бажаємо усім рівнянам приємного літнього відпочинку!

Літо-2012 в Україні: спекотні дні змінюватимуться ураганами





На правах реклами