Ми у Facebook
27.06.2012, 17:02

На Рівненщині колишній керівник району самовільно розпоряджався державними коштами

Спеціалісти Державної фінансової інспекції в Рівненській області провели ревізію дотримання вимог бюджетного законодавства Острозькою районною державною адміністрацією і виявили факти незаконного відчуження державного майна, які завдали районному бюджету матеріальної шкоди (збитків) на суму 77,156 тис. гривень.
Причина - колишній керівник району самовільно віддав у "надійні руки" транспортні засоби, придбані за кошти районного бюджету, і сплатив бюджетними коштами обов'язкові платежі за придбання транспортних засобів та їх реєстрацію.

Так, проведена ревізія встановила, що за кошти, які виділені з районного бюджету райдержадміністрації як головному розпоряднику бюджетних коштів на виконання заходів Комплексної програми профілактики злочинності в Острозькому районі на 2005-2010 роки в серпні 2009 року було придбано автомобіль ВАЗ вартістю 50,850 тис. гривень та в жовтні 2009 року – три мотоцикли за 22,500 тис. гривень. Разом з тим, у вересні та грудні 2009 року на оплату послуг з реєстрації цих транспортних засобів та сплату обов`язкових платежів при їх придбанні було використано 3,8 тис. гривень коштів районного бюджету. Однак, транспортні засоби було зареєстровано чомусь на громадську організацію "Рівненський юнацький козацький корпус", яка не є виконавцем заходів вищевказаної програми.

У ході проведення ревізії на адресу відділу ДАІ УМВС України в Рівненській області направлено запит щодо надання інформації - на кого зареєстровані вищезазначені транспортні засоби та на підставі яких документів проведено їх реєстрацію. Отримана відповідь була такою, що вищеназвані транспортні засоби належать громадській організації "Рівненський юнацький козацький корпус", їх реєстрацію проведено на підставі довідки-рахунку, яка видана Острозькій райдержадміністрації. Далі цей напис закреслено і виправлено на громадську організацію "Рівненський юнацький козацький корпус", що завірено печаткою та підписом "виправленому вірити".

Крім того, у справі відділу ДАІ УМВС України в Рівненській області є лист за підписом колишнього голови Острозької районної державної адміністрації на ім’я директора ТзОВ - Фірма "БНН" про те, що райдержадміністрація просить оформити документи на вищеописаний автомобіль на громадську організацію "Рівненський юнацький козацький корпус". Таким чином, транспортні засоби, які придбані на виконання заходів комплексної районної програми за рахунок коштів Острозького районного бюджету, із комунальної власності перейшли у колективну власність громадської організації без рішення відповідної ради, чим порушено Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" і завдано збитків районному бюджету.

Про виявлені порушення проінформовано прокуратуру Острозького району. Матеріали ревізії передано в УСБУ в Рівненській області.

Прес-служба Державної фінансової інспекції в Рівненській області.





На правах реклами