Ми у Facebook
30.06.2012, 16:09

Незвичайні університети світу [+Фото]

Студентів навчальних закладів, про які йтиметься в цій статті, можна сміливо назвати щасливчиками. Ми впевнені, що більшість із них, як герой знаменитої кінокомедії "Операція И", навіть на іспит ідуть, як на свято. А все тому, що будівлі їхніх alma mater є воістину шедеврами архітектури.
Massachusetts Institute of Technology (Массачусетський технологічний інститут)

Де розташований: 77 Massachusetts Avenue, Cambridge (не плутати з однойменним містом у Великобританії). Найближче велике місто - Бостон.

Чим цікавий: у першу чергу університет примітний навіть не екстер'єром деяких споруд кампусу, а саме своєю "кузнею кадрів". Цей навчальний заклад називають конвеєром з виробництва Нобелівських лауреатів, тому побувати в Массачусетському технологічному інституті варто хоча б для того, щоб подивитися, як навчаються генії.

Між іншим, доступ на територію університету, в кампуси, аудиторії - вільний. Будь-хто охочий, зокрема турист, може прогулятися коридорами alma mater багатьох великих умів.

- У Массачусетський університет можна зайти ось так запросто з вулиці, не маючи жодних перепусток або бейджів, - пише в жж protchenkov.

Якщо ж говорити про визначні місця університету, то, безумовно, найцікавішим є Центр комп'ютерних, інформаційних та інтелектуальних наук (The Ray and Maria Stata Center). Цей ультрасучасний комплекс спроектував Френк Гері. Його спорудження обійшлося у $315 млн. За деякими даними, одним зі спонсорів був Білл Гейтс.

До речі, хоча зовні будівлі Массачусетського університету дуже ефектні, всередині вони вже добряче зношені. За словами представників навчального закладу, стелі стали протікати, стіни покрилися цвіллю. Вони навіть подали позов проти архітектора Френка Гері, звинувативши його в неякісній реалізації проекту.

Чому навчають: інженери, фізики, хіміки, математики - випускники цього університету вважаються найкращими у світі. Також заклад є новатором у галузях робототехніки і штучного інтелекту.



Nanyang Technological University (Наньянгський технологічний університет)

Де розташований: Сінгапур, 50 Nanyang Avenue, координати Google Eearth: 1.3493, 103.6840.

Чим цікавий: Наньянгський університет, звичайно, не такий престижний, як Массачусетський, але теж високо котирується у світі. За рейтингом Times Higher Education Supplement, він входить до числа 60-ти найкращих у світі.



Утім, навіть якщо ви вступати туди не маєте наміру, побувати на території університету обов'язково варто. Основний кампус займає 200 гектарів, на території є прекрасний сад. Але головна родзинка кампусу - будівля Школи мистецтв, дизайну та медіа (School of Art, Design and Media).

Ідеологи цієї будівлі намагалися стерти межу між природою та архітектурою і, навіть судячи з фото, їм це вдалося сповна. Дах футуристичної Школи мистецтв являє собою не що інше, як зелений трав'яний газон. До речі, це не лише красиво, але й функціонально: дерен дозволяє повітрю циркулювати навколо будівлі, знижуючи її температуру.



Чому навчають: університет спеціалізується на науковому й інженерному навчанні.

University of Nottingham Ноттінгемський університет

Де розташований: Кампус Університету розташований за 10 хвилин їзди від центру міста автобусом або велосипедом. За цим же посиланням є інформація про те, як доїхати громадським транспортом.

Чим цікавий: Ноттінгемський університет - один із найпопулярніших університетів Великобританії. Це не дивно, адже, крім гарної освітньої бази, цей навчальний заклад може похвалитися і прекрасною інфраструктурою.



Коли в ноттінгемських студентів запитують, що їм в університеті подобається найбільше, багато хто відповідає: кампус. І справді, всі кампуси університету - а їх тут чотири - по-своєму примітні. Зокрема, кампус University park площею 133,5 км з року в рік отримує нагороду "Зелений прапор".

Але не менш цікавий для туристів і любителів незвичайної архітектури - Ювілейний кампус (Jubilee Campus). Особливо будівля бібліотеки, над якою попрацювали фахівці з Hopkins Architects.

Цікаво, що в бібліотеки є свій твіттер.Також варто додати, що раніше на місці цього кампусу була фабрика з виробництва велосипедів.



Чому навчають: найпрестижніші напрямки в Нотінгемському університеті - бізнес, право та економіка. Також дуже великим авторитетом у світі користується школа фармацевтики.

Університет Рангсіт (Rangsit University)

Де розташований: у столиці Таїланду Банкгоку.

Чим цікавий: якби існував рейтинг найяскравіших кампусів, то кампус університету Рангсіт, напевно, посів би в ньому одне з перших місць. Складається враження, що у студентів цього приватного вищого навчального закладу взагалі не буває "сірих буднів", навколишня обстановка просто не дає цьому приводу.



Наприклад, узимку співробітники університету Рангсіт взяли й розфарбували кущі й дерева на території кампусу в жовтий, фіолетовий, червоний колір. Те, що вийшло - складно описати словами, краще дивіться фото.

Чому навчають: вибір спеціальностей найрізноманітніший: від стоматології до Digital Art.



Чернівецький університет

Де розташований: Чернівці, вулиця Коцюбинського 2

Чим цікавий: не буде перебільшенням сказати, що центральний корпус Чернівецького університету є однією з головних архітектурних пам'яток України.

Та що там України - всього світу. Недарма в червні минулого року ЮНЕСКО прийняла рішення про включення його до списку Всесвітньої культурної спадщини.



Напевно, зі шкільної програми кожен із вас знає, що це колишня резиденція митрополитів Буковини та Далмації. Споруджений цей грандіозний будинок за проектом чеського архітектора Йосифа Главки (на жаль, він так і не зміг побачити свого дітища).

Будівля університету справді вражає багатством оформлення, в якому поєднуються готичні, візантійські, східні та інші мотиви. Найголовніше, що кожен охочий може не лише сфотографувати екстер'єр, а й побувати всередині, посидіти в аудиторіях. Зараз у центральному корпусі розташувався факультет іноземних мов.



Чому навчають: найпрестижнішими вважаються юридичний та економічний факультети.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
2 липня для абітурієнтів стартує вступна кампанія
Острозька академія – у десятці кращих класичних університетів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ