Ми у Facebook
01.07.2012, 13:32

Другий півфінал Євро-2012

Крах "Бундесмашини" і велич "Скуадри Адзури".
Німеччина - Італія 1:2 (0:2, 1:0)
28.06.12 р., Варшава, Національний стадіон ім. К. Гурського
Головний суддя: С. Ланнуа (Франція)
Голи: 0:1 - Балотеллі (20), 0:2 - Балотеллі (36), 1:2 - Озіл (90, пенальті).
Німеччина: Нойер, Дж. Боатенг (Мюллер, 71), Хуммельс, Бадштубер, Лам, Швайнштайгер, Хедіра, Кроос, Озіл, Подольські (Ройс, 46), Гомес (Клозе, 46).
Італія: Буффон, Бальдзаретті, Бардзальі, Бонуччі, К'єлліні, Пірло, Маркізіо, Монтоліво (Т. Мотта, 64), Де Россі, Балотеллі (Ді Натале, 70), Кассано (Діаманті, 58).
Попередження: Балотеллі (37), Бонуччі (60), Де Россі (84), Т. Мотта (89), Хуммельс (90).

Чи можна зупинити німецький "танк"? "Танк", який на повній ході пронісся крізь горнило кваліфікаційного відбору до ЄВРО-2012, потім "переїхав" усіх своїх опонентів по груповому турніру, а на додачу розтрощив свого суперника по чвертьфіналу, встановивши таким чином новий рекорд для збірних по перемогам поспіль в офіційних матчах - 15!

Але на шляху "танку" трапилася збірна, яка, так історично склалося, вже давним-давно віднайшла рецепт з нейтралізації "бундесмашини". Жодного разу в офіційних матчах німці не перемагали італійців. Не вдалося їм зняти це "прокляття" і у варшавському півфіналі ЄВРО-2012. Дарма, що перед матчем усі гравці, тренери, вболівальники збірної Німеччини в один голос заявляли, що вони не просто готові, а реально знають, як перемогти Італію і, нарешті, зламати неприємну для себе безвиграшну традицію. Поки вони говорили, італійці мовчки готували свій сценарій майбутнього протистояння, який потім ідеально реалізували на полі вже в першому таймі...

Дехто, звичайно, резонно запитає, де була б Італія зі своїм сценарієм, якби на 5-й хвилині Хуммельс поцілив би у ворота після кутового, а не в Пірло, який опинився в потрібному місці в потрібній час і підстрахував свого воротаря? Але, не будемо забувати, що Італія завжди славилася своєю надійною обороною і блискучими воротарями.

Буффон не врятував команду в цьому епізоді, але в подальшому діяв бездоганно. Його впевненість на останньому рубежі передалася і захисникам, яким вдалося в другому таймі витримати справжню німецьку навалу, підкріплену несамовитою підтримкою німецьких уболівальників. Італійські "тили" зробили свою справу, а форварди свою. Бенефіс "Супер Маріо" Балотеллі, який спочатку замкнув головою передачу з флангу Кассано, а потім, уникнувши офсайду, прийняв довгу передачу від Монтоліво, розібрався з німецьким захисником і вколотив другий м‘яч у ворота Нойера, став справжнім одкровенням як для Німеччини, так і для більшості нейтральних глядачів, які точно не очікували такого розвитку подій.

Німці, які на цьому чемпіонаті жодного разу ще не пропускали першими, до кінця першого тайму так і не змогли оговтатися. У другому їх тренер Йоахім Льов спробував змінити хід зустрічі, випустивши на поле нових виконавців, але, як вже було сказано, Італія відмінно грала в захисті, а їх кинджальні контратаки декілька разів могли змінити рахунок на табло в зустрічі вже геть до непристойного для німців. Втім, у результаті, все ж таки, головним фаворитам ЄВРО-2012 вдалося таки "розпечатати" італійські ворота. Гол престижу вже в доданий арбітром час з пенальті провів найкращий гравець Німеччини на цьому турнірі Месут Озіл. І на цьому для "бундесмашини" все скінчилося...

А "Скуадра Адзура", набравши ходу, тепер готова розібратися ще з одним фаворитом цього чемпіонату – іспанцями. Тим більше, що статистика знову на боці італійців: жодного разу чемпіонат Європи не вигравала двічі поспіль одна країна. А іспанці, якщо хтось забув, наразі діючі чемпіони Старого світу...





На правах реклами