Ми у Facebook
02.07.2012, 15:17

Рівненські військові дорожники допомогли відбудувати аварійний міст

Загальна протяжність мосту – 58,5 метра, а вантажопідйомність – до 60 тонн.
Досить непроста ситуація склалась для мешканців одного із районів Рівненщини. Міст, що з’єднував два населених пункти через річку Горинь, під впливом стихії та атмосферних опадів став аварійним. Відтоді жителям сусідніх сіл Одринки та Корост Сарненського району довелось долати не один зайвий кілометр об’їзною дорогою, щоб дістатися один до одного. Для відбудови нового моста у місцевих органів влади не було ні фінансових можливостей, ні необхідних технічних засобів.

Тому представники органів місцевого самоврядування Сарненщини звернутись із проханням до командування 107-го Центру дорожнього забезпечення Збройних Сил України, дислокованого в Дубні Рівненської області, щоб допомогти відремонтувати аварійний міст та відновити автодорожне сполучення через річку. За погодженням із Центральним управлінням інженерних військ Головного управління оперативного забезпечення ЗС України надати допомогу місцевому населенню було вирішено шляхом проведення із військовослужбовцями практичного заняття зі спеціальної підготовки із виїздом на аварійний об’єкт. Про це повідомив Михайло Гриневич із регіональний медіа-центру Міністерства оборони України.

- Під час проведення практичних занять особовий склад мостової роти Центру відпрацював питання інженерної розвідки районів будівництва мостів, заготовки елементів мостових конструкцій, особливості вибору видів опор та виконав завдання з обладнання та відновлення пошкоджених мостових переходів. Усі військовослужбовці мостової роти отримали практичні навики із розгортання та практичного застосування мостобудівельних засобів та механізмів. Відбулось також злагодження взводів у ході виконання поставлених завдань, - розповів начальник Центру дорожнього забезпечення ЗС України полковник Олег Безруков.



Найбільш відчутним та приємним результатом роботи військових дорожників стало те, що за доволі короткий відрізок часу вдалося заново відремонтувати аварійний міст через поліську річку Горинь загальною протяжністю 58,5 метра та вантажопідйомністю до 60 тонн. "Військовий міст", як його вже встигли охрестити місцеві мешканці, знову з’єднає два населених пункти Рівненщини, скоротить шлях дорослим – на роботу, а дітям – до школи.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ