Ми у Facebook
02.07.2012, 13:31

У Рівному на маршрут виїхали 6 пасажирських автобусів [+Фото]

Після більш як 10-річної перерви сьогодні у Рівному відновлено перевезення пасажирів автобусами.
На лінію за найстарішим автобусним маршрутом №1, який пролягає від льонокомбінату до Луцького в’їзду в місто, виїхали 6 автобусів МАN, що вже були у вжитку в Іспанії та придбані за кошт підприємців, які займаються пасажирськими перевезеннями в обласному центрі.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Рівненського міськвиконкому Віталія Миронюка, наразі ще 3 машини проходять процедуру розмитнення і незабаром вийдуть на лінію. Відновлення автобусного маршруту не потребувало жодної копійки бюджетних грошей.

Автобус може одночасно перевозити 90 пасажирів. Машини обладнані кондиціонерами, пристосуваннями для перевезення інвалідів-візочників.

Більшість рівнян позитивно сприйняли нововведення. Проїзд в автобусах на 50 копійок дешевший, ніж у маршрутках. Пасажирів пільгових категорій обіцяють перевозити безкоштовно.

Як зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко, відновлення автобусних маршрутів є наразі одним із пріоритетів роботи міської влади. Щодо маршруток, то, як обіцяють чиновники, обмежувати їх роботу ніхто не збирається. Рівняни самі мають вирішити, яким перевізникам надавати перевагу.










На правах реклами