Ми у Facebook
03.07.2012, 15:00

Біля Рівного виявили радіацію [+Відео]

У дачному масиві Новоукраїнки чоловік знайшов дві металеві пластини, радіоактивний фон яких перевищив норму у двадцять разів.
Рятувальники закопали метал у землю, чиновники організовують вивезення та утилізацію небезпечної знахідки, а сусіди-дачники вчинили переполох, адже про небезпечне сусідство їх ніхто не попередив.

У дачному масиві справжній переполох, чоловік прокладав трубу і знайшов пакет з металом. Пан Григорій викликав працівників МНС, міліціонерів та медиків.

Рятувальники метал закопали в землю і запевняють, що небезпеки немає. Ми взяли свій дозиметр, перевищення норми радіаційного фону не виявили, втім сусіди налякані і обурені тим, що їх ніхто не попередив.

Чиновники зараз домовляються з приватною фірмою, щоб ті вивезли небезпечну знахідку, поки ж запевняють, що місце охороняють працівники міліції.

У МНС кажуть, що за цю подію відповідають міліціонери, у міліції запевняють – охорону не ставили, бо радіацією займаються рятувальники. А насправді організовує усе голова райадміністрації, тут навіть техногенну комісію утворили.

Поки радіаційну відповідальність спихають один на одного, налякані дачники самі охороняють місце і чекають, поки метал вивезуть від їх будинків.






На правах реклами