Ми у Facebook
04.07.2012, 11:48

Як на Рівненщині триває вступна кампанія

На Рівненщині із 2 липня розпочалася вступна кампанія. Абітурієнти можуть подати документи до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них.
Цьогоріч прийом документів від абітурієнтів, які вступають до вищих навчальних закладів на основі документа про загальну середню освіту та сертифікатів УЦОЯО, триватиме до 31 липня. На спеціальності, де передбачені вступні випробування та творчий конкурс, прийом документів завершиться 21 липня.

Головний спеціаліст управління освіти та науки РОДА Майя Андрєєва розповіла, що у перші дні вступна кампанія у Рівненській області проходить у спокійному режимі.

— До нас скарг на роботу приймальних комісій поки не надходило. Люди здебільшого телефонують з організаційних питань, приміром, які документи необхідні для вступу в той чи інший навчальний заклад, — зауважила Майя Андрєєва.

Цьогоріч практично у більшості вищих навчальних закладів зріс обсяг державного замовлення як на денну, так і на заочну форми навчання.
— У кожному закладі на спеціальних стендах, розміщена інформація про обсяги держзамовлення, — наголошує головний спеціаліст. — Приміром, у Рівненському державному гуманітарному університеті держзамовлення за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр збільшено на 14,8 відсотка в порівнянні з минулим роком. Торік кількість державних місць становила 1052, цьогоріч — 1208.

У Національному університеті “Острозька академія” на 24 відсотки збільшено замовлення на магістрів, за рахунок зменшення держзамовлення за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст. Якщо торік кількість магістрів за держзамовленням була 125 осіб, то в 2012 році — це 165 осіб. Держзамовлення за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр зросло на 21 відсоток: в 2011 році — 215 осіб, зараз — 260.

У Національному університеті водного господарства та природокористування держзамовлення на бакалаврів зросло на 2 відсотки, на спеціалістів — на 9 відсотків, на магістрів — на 1,3%.

Окрім того, збільшилася кількість державних місць і в коледжах та технікумах Рівненської області.

— У технікумі технологій та дизайну НУВГП держзамовлення за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст зросло на 7 відсотків: у 2011 було 152 місця, тепер — 163. До того ж у цьому закладі відкрили нову спеціальність дизайн, — розповідає Майя Андрєєва. — У технічному коледжі НУВГП держзамовлення збільшилося на 10 відсотків. Якщо у 2011 році кількість державних місць була 206, то зараз — 226. У Мирогощанському аграрному коледжі держзамовлення зросло на 20 відсотків.

Списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування у вищі навчальні заклади, будуть вивішені 1 серпня не пізніше 12 години, другий список — 5 серпня, і третій список — 8 серпня.

Зарахування на денну форму навчання за державним замовленням відбудеться не пізніше 11 серпня.

Якщо маєте запитання стосовно вступної кампанії чи скарги на роботу приймальних комісій — телефон довіри управління освіти та науки РОДА (0362) 26-75-74, 22-59-33.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Вступна кампанія-2012: ВНЗ піднімають ціни і зазивають "управлінців"

2 липня для абітурієнтів стартує вступна кампанія






На правах реклами