Ми у Facebook
05.07.2012, 12:03

Випускники почали штурм рівненських ВУЗів

Які сюрпризи для абітурієнтів та ВНЗ Рівненщини підготувала вступна кампанія 2012 року
Цьогорічним випускникам шкіл не позаздриш. І випускний раніше відгуляли, і ЗНО складали ледь не в авральному режимі, і вступна кампанія розпочалась якось раптово, наступного дня після закінчення Євро-2012 — 2 липня. Та подібні труднощі абітурієнтів не лякають. Із перших днів вони штурмують приймальні комісії, аби подати документи у той чи інший вищий навчальний заклад. Чим же "частує" освітян та потенційних студентів втупна кампанія на Рівненщині?


"Хто крайній?"

Вступна кампанія у Рівному стартувала. "В атаку" кинулися і батьки, й самі абітурієнти, усі квапляться швидше подати документи. Цьогорічна спека — не найкращий союзник у цих справах. Тим паче, що до кабінетів веде немала черга.

На черги та нестачу лавок нарікають і спостерігачі. Мовляв, абітурієнти і їх батьки розташовуються прямісінько на травичці газонів, поки зможуть зайти у приміщення. Натомість приймальні комісії запевняють: працюють оперативно, аби черг не утворювалося.

Наплив абітурієнтів до ВНЗ Рівного вирішили перевірити на власні очі. Щоб довго не тягнути, прямую до навчального закладу з самого ранку. Тож о дев’ятій вже біля головного корпусу Рівненського державного гуманітарного університету.

Таких ранніх пташок немало і серед абітурієнтів та їхніх родичів. Сонце вже добряче припікає, дівчата мліють у напівпрозорих сукнях, а хлопці втамовують спрагу мінералкою. Черги потрохи розростаються. На вході організатори розмістили інформаційну дошку. То тут, то там чутно розмови. Майже всі — на вступну тематику.

Серед абітурієнтів вистачає допитливих, які звертаються за консультацією до відповідальних осіб університету. Але й це не завжди допомагає молодим особам зорієнтуватися. Частенько з натовпу лунає: "Хто крайній?", "Як пройти до корпусу №2?", "Де подати документи?", "Які умови вступу?".
Найбільше абітурієнти, які зібралися під стінами вишу, цікавляться вступом на філологічні спеціальності. Увагу привертає хлопець, який довго вагається: ніяк не міг визначитися з факультетом. Підходжу ближче, так би мовити, до епіцентру подій. Виявляється, юнак ніяк не може вибрати між спеціальностями "Документознавство" та "Прикладна математика".

— З математикою я ще з першого класу на "ти". Тут проблем ніяких, — каже Сергій. — Але фах документознавця приваблює більше. Там профіль ширший, думаю, що і працевлаштуватись більше шансів буде.
Допоки абітурієнт перебуває в одвічному пошуку, більш спритні та вправні його "конкуренти" вже дізналися адреси інших навчальних корпусів й поспішили подати документи.

Інші статті до теми:

Як на Рівненщині триває вступна кампанія

Рівненський
інститут МАУП позбавили ліцензії


Острозька академія – у десятці кращих класичних університетів





На правах реклами