Ми у Facebook
06.07.2012, 13:29

Рівненські журналісти зібрали для онкохворих ще 60 тисяч гривень

У рамках доброчинного проекту "Журналісти змінюють професію" медійники вчетверте відіграли комедію "Пошилися в дурні". Глядачами вистави стали понад півтисячі працівників ПАТ "Волинь-Цемент". Ще один показ вистави влаштували на виїзді - у Дубні.
Благодійну виставу "Пошились у дурні" журналісти вперше поставили у Рівненському облмуздрамтеатрі рік тому. Тоді журналісти двічі зіграли постановку у Рівному та один раз для працівників РАЕС у Кузнецовську. Рік потому благодійний проект реанімували.

Адже долучитись до проекту вирішив і колектив ПАТ "Волинь-Цемент". Вони перерахували на лікування онкохворого Сашка Мартинюка 25 тисяч гривень. Ще 5,5 тисячі гривень зібрали для малюка після вистави у благодійну скриньку.

Ці кошти вкрай необхідні малозабезпеченій родині на лікування сина, адже Сашко народився з хворою ніжкою і потребує заміни частини кістки в гомілці. Крім того, взимку в нього діагностували гострий лімфобластний лейкоз. Водночас в родині з онконедугою бореться і бабуся Сашка. Щоб врятувати життя онука, вона відмовилася від дорогих медпрепаратів і всі гроші віддає на лікування дитини. Наразі Сашко Мартинюк проходить курс в онкогематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні.

— Заради повернення на сцену довелося відкласти багато особистих справ і знову згадувати все на репетиціях, — розповів виконавець ролі Антона Олександр ПОЛІЩУК. — У день показу виставу взагалі грали двічі. Адже за півгодини до "третього дзвінка" завершилась генеральна репетиція.

Не обійшлось і без курйозів. У деяких сценах актори-журналісти присмачили виставу власними фразами та мізансценами. Між тим глядачі одразу не повірили, що на сцені актори-аматори. Фінал вистави пройшов у шквалі овацій залу.

Уже за тиждень, 4 липня, журналістський театр зустрічали у Дубенському районному будинку культури. Переглянути виставу можна було безкоштовно, адже доброчинний проект зі збору коштів для онкохворих дітей підтримав голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич. Він перерахував на лікування малюків 30 тисяч гривень.

Доброчинний проект "Журналісти змінюють професію" проходить у рамках безстрокової акції зі збору коштів на лікування онкохворих дітей "Подаруй можливість жити". За цей час рівненські медійники відіграли чотири благодійні вистави та зібрали для онкохворих малюків понад 130 тисяч гривень.

Реквізити для надання допомоги:


БФ "Скарбниця Надії"
ЗКПО 37685693
26009336789200
АТ "УкрСиббанк"
МФО 351005
Призначення платежу — добровільна пожертва для Мартинюка Олександра.





На правах реклами