Ми у Facebook
09.07.2012, 13:10

На Рівненщині прогнозують дощі та спад температури, можливе навіть підтоплення

Протягом поточного тижня в Україні очікується зниження температури, випадіння дощів з грозами та шквали. Про це під час брифінгу сказав начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.
"Температурна спека до 30 градусів утримається на території України 9-10 числа. Потім, 11 і 12 липня, у Західних та Північних регіонах температура знизиться, максимальний показник становитиме 23-28. Потім температура знизиться і в Центральних областях, а також на Сході та Півдні. 15-20 липня в Україні буде помірний температурний режим, в окремі дні грози", - сказав М.Кульбіда, передає УНН.

За його словами, сьогодні опади очікуються у Західних регіонах, а також на Житомирщині та Хмельниччині. В основному опади носитимуть зливовий характер. Протягом 14-16 липня буде переважно без опадів.

Аномальна спека у Рівному б’є рекорди за останні сорок років [+Відео]

У зв’язку з дощами, які синоптики прогнозують на цей тиждень, в Україні очікується підтоплення територій, які знаходяться в занижених частинах рельєфу, сказав начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

Жахлива повінь на Кубані забрала вже 150 життів

"Існує низка небезпечних явищ викликаних погодними умовами, адже не великій території пройдуть інтенсивні грози. Локально очікується випадіння злив та град. У Карпатах на малих гірських річках очікуються швидкоплинні паводки з коливанням рівня води", - сказав М.Кульбіда.

За його словами, це призведе до формування схилового стоку - розмиття схилів, накопичення води у занижених частинах рельєфу.

"Нині ж на річках спостерігається спокійна ситуація, незначне підвищення рівня води помітне лише у карпатському регіоні та річках Криму", - додав він.

Як не стати жертвою літньої спеки [ПОРАДИ]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ