Ми у Facebook
10.07.2012, 14:04

Рівненський бізнесмен ставить на лапи неходячих собак [+Відео]

Лікує, стерилізує, годує й шукає господарів. Рівненський бізнесмен узявся за бездомних собак. Чотирилапим допомагає півроку, через його центр пройшло уже півтори сотні тварин. Двох поставив на лапи у буквальносу сенсі. Цуцики зі зламаними хребтами тепер бігають у спецколясках.
Машку збила машина. До того, як потрапила до Андрія Прокопчука, півроку вона сиділа на прив'язі у жінки, котра підібрала її на дорозі. Повзала на передніх лапах, поки до живого не постирала задні. Тут її підлікували й одягнули спецвізочок.

На коліщатах, кажуть у центрі "Умка", вона така ж повноцінна, як і решта тварин. Головне — правильно підігнати колеса, тоді вони справді замінять лапи.

Якими мають бути колеса, щоб замінити лапи, однодумець Володимир шукав в інтернеті. Єдина складність — нашийники. Поки їм шиють на замовлення, один такий коштує півтисячі. Незабаром, каже Андрій, шитиме їх сам. Для тварин, що потребують оперативного втручання й лікування, він уже облаштував клініку. Із друзями зварив три десятки кліток. Найближчим часом прокладе вентиляцію й відкриє лікарню.

У скільки обійдеться вона й щоденне утримання тварин, Андрій рахувати і не думає.

Допомога бездомним тваринами тепер стала його життям. На бізнесі (Андрій займається перевезеннями) це не позначається. Час знаходить на усе. І хоч він не ветеринар, за півроку, відколи почав займатися доброю справою, уже розуміється і на хворобах, і на медикаментах, і на обладнанні. Цей операційний стіл сам змайстрував.

У цій операційній рятували Єву. Її випадково неподалік заправки й кафе помітила Людмила. У тому місці пес лежав уже начебто четверту добу.

Усі разом своїм підопічним вони шукають господарів. Через центр "Умка" за півроку пройшло півтори сотні собак. Кожного вилікували, стерилізували й прилаштували. Зараз тут шукають ветеринарів.

Щоб не травмувати тварину, яку потрібно зловити для стерилізації, тут мають гуманну спецклітку. Андрій просить телефонувати усіх людей, які побачать скаліченого собаку. У фонді їх безкоштовно вилікують та виходять. Допоможуть із спецколесами, які замінюють лапи, нададуть клітку для безпечного відлову, операційну. Усе, щоб врятувати життя.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ