Ми у Facebook
13.07.2012, 11:52

Рівненську сім'ю залишили без даху над головою, коли ті поїхали за кордон

Спочатку родині виділили житло, а через деякий час відібрали, продавши його з аукціону.
Чоловік рівнянки Алли Циганчук 14 років пропрацював у міському ЖЕКу, де перебував у черзі на нове житло. Родині із двома дітьми обіцяли покращення житлових умов. У 1993 році їх з малосімейки переселяють до 2-кімнатної квартири по вул. Кн. Ольги, 4а. Проте через 4 роки цю будівлю визнають аварійною, почали відключати світло, воду, газ.

У пошуках кращої долі подружжя їде до Чехії на заробітки. В цей час частину другого та третього поверху гуртожитку з аукціону викуповує громадянка Наталя Вавренюк без жодних пояснень та обґрунтувань перед попередніми власниками квартири.



Конфлікт між обома сторонами розгоряється через спірну площу — квартиру №42. Представник інтересів нової власниці житлової площі Микола Вавренюк каже, що цього приміщення взагалі не існує.

- Цієї кімнати також немає ані в договорі купівлі-продажу, ані в технічному плані, який виготовило міське БТІ, - каже представник. - Згідно усіх документів, це приміщення підлягає продажу і власник може ним розпоряджатися як хоче.



Алла Циганчук, навпаки ж, відстоює своє право на житло і стверджує, що кімната №42 існує і вона там є згідно технічного плану будівлі.

- Після повернення з-за кордону ми вже 6 років живемо у своїх родичів і ніяк не можемо вселитися у своє житло, - бідкається Алла Циганчук. - Нас залишили без даху над головою, незважаючи на прописку у цьому будинку.

Вирішити протистояння між двома господарями одного будинку покладено на старшого державного виконавця Рівненського міського управління юстиції Ларису Онищук.

- У мене на виконанні перебуває рішення апеляційного суду Рівненської області про вселення родини Циганчуків у складі 4 осіб до кімнати №42 в гуртожитку для малосімейних по вул. Кн. Ольги, 4а. Однак рішення суду у встановлений термін не було виконано. Крім того, боржник постійно ухиляється від виконання рішення.



За діями конфліктуючих сторін пильно спостерігали представники правоохоронних органів, аби не допустити порушення громадського порядку.





На сьогодні державний виконавець не змогла повернути родині Циганчуків їх житло. Відступати не збирається жодна зі сторін конфлікту.

За словами Лариси Онищук, вони готуватимуть подання до прокуратури, аби все-таки здійснити правосуддя і покарати усіх, про перешкоджав виконанню рішення суду.





На правах реклами