Ми у Facebook
13.07.2012, 11:04

На Рівненщині стріляють артилеристи з усієї Західної України [+Фото]

На Рівненському загальновійськовому полігоні триває табірний збір артилерії 13 армійського корпусу.
До цього заходу бойової підготовки, який проходить під керівництвом заступника командира 11 окремої артилерійської бригади полковника Олександра Скумбрія, залучено понад 350 воїнів-артилеристів з 11 оабр, 24, 51 окремих механізованих бригад, 80 окремого аеромобільного та 15 реактивного артилерійського полків.

- На Рівненщину з’їхалися артилеристи майже з усієї Західної України, аби протягом місяця вдосконалити професійну майстерність, злагодити дії між артилерійськими підрозділами різних військових частин, обмінятися досвідом, - зазначив полковник Олександр Скумбрій. - Але головна мета збору – проведення бойових стрільб штатним пострілом з озброєння цього роду військ. Зокрема, учасники збору виконуватимуть вогневі завдання з реактивної системи залпового вогню «Град», 122-міліметрових гаубиць Д-30, 152-міліметрових гаубиць 2А65.
На Рівненський загальновійськовий полігон артилеристи вийшли зі своєю штатною технікою. З ними провели заняття по заходам безпеки, нагадали тактико-технічні характеристики озброєння, особливості експлуатації в польових умовах та підготовки боєприпасів до бойових стрільб.

- Особлива увага приділяється тим, хто нещодавно поповнив артилерійські підрозділи і в бойових стрільбах бере участь вперше, - уточнив заступник начальника табірного збору з виховної роботи капітан Євгеній Краєвський. – Більш досвідчені військовослужбовці допомагають підготуватися їм до практичної фази збору. Така співдопомога забезпечує якісне проведення бойової підготовки та підвищення майстерності усіх учасників.







12 липня з учасниками табірного збору безпосередньо розпочалися дводенні тактичні навчання, в ході яких вони виконали бойові стрільби штатним пострілом.
Позиції артилерійських підрозділів було розгорнуто на артилерійській директрисі. Під час стрільб артилерійська розвідка одразу визначала влучність.

- Загалом я задоволений діями учасників збору, вони завдання виконували вміло і злагоджено, - додав полковник Олександр Скумбрій. – А оскільки ми лише нещодавно вийшли на полігон, то можна з впевненістю сказати, що ритм табірному збору вже заданий хороший робочий. В кінці місця артилеристи повернуться до своїх частин з новими набутими вміннями та навичками.





ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Військовим 13 армійського корпусу у Рівному представили нового командира
На Рівненщині утилізують непридатні боєприпаси
Не ходіть гуляти на... Рівненський полігон!





На правах реклами