Ми у Facebook
18.07.2012, 09:03

У Рівному прокуратура перевірила дії податкової [+Відео]

Нові подробиці у справі Анатолія Полюховича: підприємець звинувачує податкову міліцію у неправомірних діях, податкова переконана - чоловік від них "ховався". Прокуратура ж перевіряла законність порушення кримінальних справ проти Полюховича.
В Управлінні податкової міліції державної податкової служби у Рівненській області кажуть, що задля уникнення слідчих дій, і перешкоджанню неупередженому та об’єктивному розслідуванню кримінальної справи підприємець регулярно влаштовував провокації.

- Не зважаючи на те, що Анатолію Полюховичу, як обвинуваченому по кримінальній справі обрану міру запобіжного заходу як «підписка про невиїзд», він порушував даний запобіжний захід, - говорить прес-офіцер УПМ ДПС у Рівненській області Олександра МРОЗОВИЧ. - Підозрюваний без дозволу слідчого не має права залишати межі населеного пункту, де він зареєстрований. Натомість, Анатолій Полюхович неодноразово нехтував законом та приїжджав Рівного, зокрема для проведення мітингу. Наприкінці червня підприємець повідомив, що не з’являтиметься до слідчого, через хворобу. Співробітники податкової міліції отримали офіційний документ, в якому лікар підприємця повідомив, що стан здоров’я пацієнта дозволяє проводити з ним слідчі дії. Після цього Анатолій Полюхович виписався з лікарні і зник.

За словами податківця, телефони, які він надав співробітникам податкової, не відповідали, а інші методи для встановлення місцезнаходження підприємця не дали результату.

- На доручення слідчого про примусовий привід підозрюваного на допит отримали офіційний лист, що громадянин Полюхович А. І. за місцем проживання відсутній, - говорить Олександр Мрозович. - Тому 27 червня Анатолій Полюхович був оголошений у розшук, про що проінформували ЗМІ.

За кілька днів журналісти місцевих видань повідомили, що підприємець проводитиме прес-конференцію.

Саме там податківці і вручили Анатолію Полюховичу повістку на допит.





Проте, як стверджують у податковій, підприємець на допит не з'явився.

Наразі по даній кримінальній справі проводяться документальні податкові перевірки, після їх закінчення буде завершене досудове слідство, і кримінальну справу з обвинувальним висновком скерують до суду.

Як уже повідомляв портал OGO.UA податківці розслідують кримінальну справу по факту підробки бухгалтерських документів на поставку товарів майже на 3,5 мільйони гривень.

Після того, як податкова оголосила в розшук цього підприємця, журналістка порталу зв'язалася зі "зниклим" телефоном. Анатолій Полюхович сказав, що знаходиться у лікарні в Рівному і вперше чує про те, що його розшукують.

- Я знаходжуся на лікуванні і працівники податкової про це знають, - каже Анатолій Полюхович. - Я лікувався у іншій лікарні, куди прийшли люди з податкової міліції і сказали завідувачу, що мене потрібно виписати. Мене виписали і я ліг до іншого медзакладу. На мою думку, інформація про те, що мене розшукують, це чергові хитрі маневрі податкової, щоб мене арештувати. Зрештою, у них є мої контакти, телефон. Чому вони не подзвонили? Нехай пришлють офіційного листа, тоді отримають офіційну відповідь.

Тим часом, за словами прокурора Рівненської області Василя Присяжнюка, прокуратура у діях податкової порушень не виявила.

- У відділі нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства прокуратури області перебували на вирішенні звернення підприємців Зарічненського району, в тому числі Полюховича, на дії працівників податкової міліції при проведенні обшуку та, на їх думку, незаконного, порушення кримінальної справи і з інших питань, - каже Василь Присяжнюк. - За результатами вивчення законності прийнятих рішень про порушення кримінальних справ проти підприємця, підстав для їх скасування не вбачається. Про наслідки розгляду звернень належним чином проінформували заявників, яким надали аргументовані відповіді.

ІНШІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
Підприємець-пастор з Рівненщини, якого обшукала податкова, впевнений у фальсифікації справи
На Рівненщині податкова влаштувала незаконний обшук у пастора-підприємця?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ