Ми у Facebook
20.07.2012, 17:03

Клуб Дмитра Фірташа буде боротися за Першу лігу

Фото focus.ua

Футбольний клуб "Нива" (Тернопіль), який, як відомо, фінансує бізнесмен Дмитро Фірташ, ставить досить амбіційні плани на наступний сезон. Головна задача - вихід у Першу лігу.
Новий головний тренер футбольної команди "Нива" Ігор Яворський та президент Автанділ Мдінарадзе сподіваються повернути глядача на стадіон. Команда вже має нову форму та футболістів, у планах – свій автобус і база.

- Ми створюємо абсолютно нову команду, - каже новий президент клубу Автанділ Мдінарадзе. – Але пам’ятаємо про славетні традиції тернопільської "Ниви".

Пан Мдінарадзе, головний тренер Ігор Яворський та капітан команди Ігор Гребинський 16 липня поділилися планами та розповіли про стан справ в оновленій команді.

- За останні кілька років команда мала чимало проблем і боргів, - продовжує президент "Ниви". – Ми витратили чимало зусиль і коштів, щоб розібратися із ними. Так, професійна футбольна ліга ще має до нас певні питання, але вони, впевнений, вирішаться дуже скоро. Бюджет клубу, який претендуватиме на Першу лігу, має становити близько 6 мільйонів. Тепер нам допомагає земляк Дмитро Фірташ та інші фінансові структури області.

Головними проблемами "Ниви", за словами Автанділа Мдінарадзе, є відсутність тренувальної бази та власного автобуса. Ці питання сподіваються "закрити" ще до зими.

- Тренувальну базу у Великих Гаях нам передали в оренду лише на рік, але ми ведемо переговори щодо продовження терміну, - каже він. – Наразі транспорт орендуємо.

Уперше за кілька років футболісти "Ниви" перебували на тренувальному зборі у Трускавці. Команда провела кілька контрольних матчів, у який тестували потенційних новачків. Головному тренеру Ігорю Яворському у новому сезоні допомагатимуть досвідчені тренери Михайло Дунець і Богдан Самардак.

- Ми переглянули близько 70 гравців із різних областей, - каже Ігор Яворський. – У команду запросили кілька досвідчених футболістів. Із нами будуть і молоді тернопільські футболісти – Руслан Мазур, Віталій Скакун та Олександр Мдінарадзе.

Капітаном команди буде екс-гравець бурштинського "Енергетика" Ігор Гребинський.

- У Тернополі умови кращі, ніж у Бурштині, - каже він. – Мені все тут подобається. Хлопці з нетерпінням чекають на нові матчі та підтримку вболівальників.

Нагадаємо, що у квітні цього року у Тернополі відкрили новий футбольний стадіон, на якому й гратиме оновлена "Нива".

Таким чином, Дмитро Фірташ, на підтримку якого у питаннях реконструкції стадіону "Авангард" та відродження футбольного клубу "Верес" розраховували у Рівному, повністю переключився на підйом тернопільського футболу.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Фірташ подарує стадіону "Авангард" борги Рівнеоблводоканалу
На Рівненщині шукатимуть спонсорів, щоб відновити футбольну команду





На правах реклами