Ми у Facebook
24.07.2012, 18:30

У Рівному підроблених ліків стане менше [+Фото]

У Рівному облаштували нову лабораторію на проведення медичних досліджень та виявлення фальсифікованих препаратів.
Контроль за якістю лікарських засобів та медичної продукції тепер буде здійснювати простіше.

Начальник державної служби з лікарських засобів у Рівненській області Сергій Лебедь каже, що в наш час підробки дуже високоякісні і споживачам важко відрізнити оригінальні ліки від фальсифікованих.

- У Рівненській області найчастіше підробляють такі препарати, як колд флю, флю колд, бісептол, холензим, - каже Сергій Лебедь. - Найчастіше це є ті препарати, які добре розрекламовані та на яких найбільший попит. Зараз в області діє регіональна програма запобігання фальсифікованій продукції “Якісні ліки — здорова нація”. Якщо, наприклад, в аптечному пункті виявлена сумнівна продукція, територіальна інспекція постачальника проводить перевірку на місці і зупиняє виробництво продукції. Згідно законодавства України, в кожній аптеці має бути відповідальна особа, яка повинна не допустити таку продукцію до продажу.

Минулого року виявлено 2 випадки фальсифікації лікарських засобів, цього року — жодного. За перше півріччя нами проведено 901 аналіз лікарських засобів, з них — 136 не відповідало вимогам законодавства. Ці сумнівні препарати вже вилучені з основного переліку, де перебуває понад 14 тисяч різних найменувань ліків. Завдяки новому обладнанню ми зможемо проконтролювати медичні препарати та вберегти населення від вживання неякісної продукції.









Лабораторія з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції відтепер оснащена новими приладами, серед яких дистилятор, деонізатор, центрифуга, ультразвуковий очищувач, спектрофотометр, електронний мікроскоп, термостат, прилад для визначення часу розпадання таблеток, електронна вага, прилад для визначення температури плавлення ліків та визначення кислотності.









За словами заступника голови Рівненської облдержадміністрації Світлани Сад, усі працівники лабораторії пройшли навчання, отримали сертифікати та дозвіл на проведення таких аналізів.





На правах реклами