Ми у Facebook
25.07.2012, 16:40

Рівненські легкоатлети готуються до Олімпіади у жахливих умовах [+Відео]

До старту Олімпійських ігор у Лондоні залишаються лічені дні, а українські спортсмени продовжують підготовку до найважливіших стартів чотириріччя. Українські легкоатлети наразі тренуються на базі під Києвом, проте умови, у яких триває підготовка, м’яко кажучи, не відповідають жодних нормам…
Учора, 24 липня, в ефірі "ТСН" на каналі "1+1" вийшов сюжет про підготовку українських легкоатлетів до Олімпійських ігор у Лондоні.

Кращі легкоатлети України готуються на Олімпійській базі під Києвом, щоправда, приміщення бази, як видно з сюжету, радше нагадує радянський піонерський табір, аніж базу для професійної підготовки спортсменів.

Наші олімпійці не лише не мають необхідного спортивного інвентарю… Вони позбавлені нормального харчування і змушені спати на брудних подушках та придбаних за власні кошти матрацах!

Детальніше - у сюжеті ТСН:



Наразі у цих жахливих умовах готуються й четверо рівненських легкоатлетів – Ольга Земляк, Олена Бурковська, Вадим Слободенюк та Іван Бабарика. Троє з цих спортсменів, окрім Вадима Слободянюка, є підопічними рівненського тренера Ярослава Нечипорця.

- Ви все бачили у сюжеті, - говорить тренер рівненських легкоатлетів, заслужений тренер України з легкої атлетики Ярослав Нечипорець. – Мені важко щось додати… Чому кращі легкоатлети країни змушені готуватися у таких умовах – питання до спортивних керівників, які відповідають за забезпечення спортсменів. Останній раз я був на цій базі у 1996 році, і вже тоді тут були досить погані умови. З того часу – нічого не змінилося. Стало лише гірше…

За словами Ярослава Нечипорця, для підготовки збірної могли б виділити й базу в Конча-Заспі, й бігові доріжки оновленого НСК "Олімпійський", які стовідсотково готові для тренувань легкоатлетів, але зупинилися на старій базі.

Фахівець зауважив, що, на щастя, в олімпійському Лондоні умови будуть набагато кращими.

Тренер додав, що завтра, 26 липня, до столиці Олімпійських ігор вилітає Ольга Земляк, яка змагатиметься в естафеті 4х400 метрів. 2 серпня у Лондон полетить марафонка Олена Бурковська, а 8-го – марафонець Іван Бабарика та сам пан Ярослав.

Ярослав Нечипорець висловив сподівання, що, незважаючи ні на що, рівненським спортсменам вдасться повернутися із Лондона з олімпійськими нагородами.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівненська легкоатлетка "не добігла до медалі" через падіння американки
Олімпійський Лондон підкорятимуть 5 спортсменів з Рівненщини
Олімпіаду-2012 транслюватимуть "Перший національний" та… Twitter





На правах реклами