Ми у Facebook
26.07.2012, 13:28

На сесію Рівнеради викликали "Беркут" [ОНОВЛЕНО]

Депутати Рівнеради від фракції Свободи зайняли місця за столом лічильної комісії та не полишають залу.
Депутати інших фракцій розійшлися на обід.

У цей час секретар Рівнеради Андрій Грещук після розмови з Олексієм Губановим, Сергієм Васильчуком, Олексієм Хмилецьким та ще кількома депутатами розпорядився викликати в залу засідань наряд "Беркута".

Нагадаємо, сьогодні, 26 липня, Рівнерада не захотіла зняти скандальне питання про землю на 16 Липня.

Фракція Свободи блокує роботу лічильної комісії Рівнеради. Почалася бійка

Розпочалася робота сесії Рівнеради. У залі зібралося менше 30 депутатів. Депутати від фракції Свободи не покидають місця лічильної комісії. Всі мікрофони лежать на столі лічильної комісії. За словами міського голови Володимира Хомка, депутат міськради не має недоторканості, тому за все має відповідати за законом.




Як запевнив секретар міськради Андрій Грещук, за регламентом депутат не має права блокувати роботу ради.

У залі зібралися також депутати обласної ради. А от обіцяного "Беркута" - немає.

Поки чекають розблокування лічильної комісії, у залі тривають перепалки між депутатами міськради та облради від Свободи і міським головою.

У зал повернулися депутати від фракції Партії регіонів.

Розблокувати роботу обіцяють лише у випадку поіменного голосування та на це погоджується міський голова.

Депутат Любомир Гладун запропонував закрити це пленарне засідання. Та рішення не пройшло, оскільки це не вирішить питання. Кілька депутатів оголосили про своє рішення голосувати проти цього питання, а Юрій Вознюк запропонував, аби питання таки проголосували, просто щоб лічильна комісія розташувалася поряд з мером.

В результаті питання відклали на довивчення. Це рішення зустріли оплесками, а місця лічильної комісії розблокували й робота сесії продовжилась у звичайному режимі.

До речі
Прес-служба Рівненської обласної організації Української Народної Партії заявляє, що "методи голосування фракції БЮТ в міській раді нічим не відрізняються від махання руки Чечетова у стінах Верховної Ради. Як розповіли в кулуарах депутати від БЮТ, перед кожним засіданням сесії їм роздають роздруковані інструкції по кожному «земельному» питанню".












На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ