Ми у Facebook
28.07.2012, 12:10

В Україні визначили найбільш нещасливий регіон

Дослідники підсумували показники інфляції та безробіття в Україні.
Подібні дослідження у світі проводять вже давно. Скористалися ним і в нашій країні.

Як повідомляє money.comments.ua., суть індексу «нещастя» досить проста: для його визначення підсумовують показники інфляції та безробіття. Чим більший показник, тим більш нещаслива певна країна або регіон. Таким чином, взявши на віру вищезазначене твердження Артура Окунь (який власне і був автором рейтингу).

Відзначимо, що рівень безробіття за підсумками 2011р. вираховувався як співвідношення кількості безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості населення, до середньорічної кількості населення працездатного віку.

Отже, можна з повною відповідальністю стверджувати, що в п'ятірку самих «нещасних» куточків Україні входять: - Чернігівщина і місто-герой Севастополь - 11,3 - Миколаївщина - 11,2 - Крим - 11,1 - Херсонщина і Луганщина - 11 - Житомирщина - 10,9.

Одночасно, п'ятірку самих «щасливих» регіонів країни складають: - Закарпаття і Київщина - 7,9 - Чернівецька область - 8 - Івано-Франківщина - 8,4 - Вінниччина - 8,7 - Харківщина та Волинь - 9.В результаті, як виявилося , західні області країни, де відсутні великі промислові підприємства і мало не половина населення виїхала на заробітки до Євросоюзу, відчувають себе набагато краще східних.





На правах реклами