Ми у Facebook
31.07.2012, 10:31

Україна здобула перше "золото" Олімпіади-2012! І другу "бронзу"! [+Фото]

Четвертий день Олімпійських ігор у Лондоні став врожайним для українських олімпійців. Спочатку донеччанка Юлія Каліна, піднявши у сумі 235 кілограмів, стала бронзовою призеркою Олімпіади. А згодом львівська фехтувальниця Яна Шемякіна на останніх секундах фінального поєдинку виборола "золото" у двобої з німкенею Бріттою Хейдеманн.
Донецька важкоатлетка Юлія Каліна відстоювала честь України на Олімпіаді у Лондоні у ваговій категорії до 58 кілограмів.



Учора, 30 липня, Юлія зуміла перевершити власні попередні досягнення і зуміла підняти у сумі 235 кілограмів - 106 кг у ривку і 129 кг у поштовху.



До "срібної" нагороди, яка дісталася спортсменці з Таїланду, Юлії не вистачило одного кілограма.

А пізно ввечері Україну облетіла звістка про першу золоту нагороду! Її здобула 26-річна львів'янка Яна Шемякіна, яка змагалася у фехтуванні на шпагах.

Ніхто не вважав українку фаворитом змагань, але Яна продемонструвала блискучу майстерність і впевнено дійшла до фіналу.



Виходу на вирішальний поєдинок Яні довелося чекати досить довго, поки судді визначалися з тим, хто стане суперницею нашої шпажистки.

Яні Шемякіній більше години довелося чекати виходу на доріжку, адже судді ніяк не могли прийняти рішення щодо її суперниці.

Упродовж фінального поєдинку боротьба між Яною та німкенею Бріттою Хейдеманн була майже рівною. Але Яна припустилась кількох помилок, і за рівного рахунку перевагу перед додатковим часом мала німкеня.

Від поразки Яну міг врятувати лише влучний укол у додатковий час. І вона його зробила! Перемога з рахунком 9:8 - і перша "золота" нагорода для України!

Під час нагородження Яна ледь не плакала, а на її честь у Лондоні вперше пролунав український гімн.

Нагадаємо, що загалом українська збірна має три нагороди. Окрім вищезгаданих, "бронзу" у стрільбі з пневматичного пістолета здобула Олена Костевич.





На правах реклами