Ми у Facebook
01.08.2012, 13:17

У Рівному перебуває Дубенська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці [+Фото]

Сьогодні до Рівного прибула Дубенська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці. Священики та віряни зустрічали її біля Свято-Покровського собору.
На подвір’ї біля собору зібралося більше сотні прочан, аби вклонитися іконі Пресвятої Богородиці, попросити зцілення та прощення за свої гріхи. Ікона пробуде на Рівненщині протягом трьох місяців.

— Це велика подія і справжнє свято для всіх священнослужителів та вірян нашого краю, — розповідає Високопреосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький. — Ікону недарма називають чудотворною, адже вона зцілює від головних болей, хвороб ніг та повертає людям зір. Приклонитися перед іконою Пресвятої Богородиці зможе кожен рівнянин, аби попросити зцілення та помолитися за своє здоров’я.

Більше фото - у фотогалереї

Дубенська ікона з давніх часів належала до сімейних святинь знаменитого роду князів Острозьких. Перша згадка про неї датується 1565 роком. коли князь Констянтин Острозький запросив до себе на ночівлю подорожніх. Серед них була незряча жінка, яка самостійно зайшла до кімнати, де була святиня і, приклонившись, прозріла.

Оригінал святині пропав у часи Першої світової війни, а копія за промислом Божим потрапила у м. Чернігів.

У 2004 році Дубенська ікона замироточила. У 2010 році чудотворна ікона перебувала на Львівщині у місті Сколе. До неї підвели незрячу жінку, яка вийшла з храму зціленою, славлячи Господа та Богородицю.

Більше фото - у фотогалереї


ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Завтра до Рівного прибуде Дубенська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці






На правах реклами