Ми у Facebook
02.08.2012, 10:03

Голландські футболісти навчають рівненських дітей грати в футбол [+Фото]

Цими днями у селах Бармаки та Степань, що на Рівненщині, проходить дитячий футбольний табір. Його для рівненської малечі організували футбольний клуб "Онікс" та громадська організація "Агенство з розвитку спорту "Стандарт". Тут хлопці та дівчата можуть навчитися грати у футбол, весело провести час й покращити знання англійської мови. Дітей вчать не лише українські тренери, а й футболісти з Голландії.
Багато хлопців, граючи в футбол на подвірї свого будинку, мріяли стати великими футболістами. І грати у відомих командах пліч-о-пліч із зірками світового футболу. Досягнути таких висот можна, але для цього потрібно багато тренуватися.



Тож поки у дітей тривають літні канікули, для них вирішили організувати табір, де вони могли б активно проводити час, займаючись футболом.



- Щорічно наш клуб проводить футбольний табір для дітей віком від 7 до 17 років, - розповідає організатор табору, керівник ГО "Агенство з розвитку спорту "Стандарт" та головний тренер ФК "Онікс" Євген Донцов. – Це звісно не підготовка професійних футболістів. Це більше для того, аби діти зрозуміли що таке футбол, полюбили цю гру та почали займатися більш професійно. Ми хочемо дати можливість дітям чимось займатися влітку, вести активний спосіб життя. Ми вчимо їх різним технікам футболу та таким темам як робота в команді, самодисципліна та дружба. Намагаємося розвивати їх різнобічно. До того ж цей табір повністю безкоштовний.



Загалом у таборі займаються близько 60 дітей.



За словами Євгена, подібні табори уже проводяться впродовж 12 років, а багато дітей, які тут займалися, стали футболістами клубу "Онікс" або інших команд Рівненщини.



Організатори проводять табори не самі, а залучають до тренувань волонтерів. Раніше до рівненських дітей приїжджали гості з Великої Британії та США, але цього року вирішили запросили голландців. Європейці не відмовились і з задоволенням приїхали в Україну.



- Голландці тут як основні тренери, а наші гравці більше як перекладачі, - додає Євген Донцов. – Голландські футболісти представляють різні аматорські клуби та вперше приїхали до нас. Вони вчать дітей віддавати пас, бити по воротах, правильно ставити ногу при ударі, обігрувати суперника та інших технік. Водночас, в процесі тренування, діти чують "живу" англійську мову і це для них хороша мовна практика.



Українські тренери стверджують, що такий табір є дуже цікавим для дітей.



- Тренування проходять дуже цікаво та весело, - розповідає один з тренерів Роман Ларіоненко. – Ми збираємося на 9 ранку, 4 години тренуємось, далі робимо невеликі перерви для того щоб попити воду, поїсти, поспілкуватися. Програма тренувань складена клубом "Онікс" і взята з рекомендацій провідних європейських клубів для занять з дітьми. Ми не лише тренуємось, але й проводимо такі міні-матчі, адже дітям цікаво змагатися між собою.



Як стверджують гості з Голландії, в Україні їм дуже подобається.



- Ми любимо футбол і любимо спілкування, тому залюбки погодились приїхати в Україну, - говорить один з голландських футболістів, представник організації "Атлети в дії" Джон ван Вервен. – Це дуже гарна країна і тут дуже привітні люди. В Голландії всі постійно якісь заклопотані, кудись поспішають, а тут люди насолоджуються життям, вони дуже добрі. Ми раді, що приїхали сюди. Ми граємо у футбол з дітьми і їм це подобається. Сам я приїхав з міста Гронінген, яке знаходиться на півночі Голландії. Мої колеги з Неймегена та Утрехта.



Як розповів Євген Донцов, голландцям дуже сподобалася українська їжа, зокрема борщ і вареники.



Діти тренуються у таборі з задоволенням. Деякі з них стабільно відвідують табори не перший рік.



- Мені дуже сподобалося в цьому таборі, - говорить один з юних футболістів Ігор Шендера. – Я здобув великий досвід і попрактикувався у знанні англійської мови. Мені найбільше сподобався матч з голландцями, правда, вони у нас виграли. Взагалі я до таких таборів приїжджаю уже п’ятий рік.



Цього тижня табір проводиться у с. Степань Рівненського району.






На правах реклами